Законопроєкти виносили на розгляд народні депутати від партій «Слуга народу» і «Опозиційна платформа – за життя».

Верховна Рада не підтримала законопроєкти, що дозволяли приватизацію управлінь Північно-Кримського і Головного Каховського магістрального каналів. Про це йдеться на сайті парламенту.

За законопроєкт представників «Слуги народу» № 2831-1 і законопроєкт «ОПЗЖ» № 2831-2 17 червня проголосувало лише кілька десятків народних депутатів. Обидва вони стосувались переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Негативну оцінку з рекомендацією відхилити ці законопроєкти надав комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку.

Як ми вже повідомляли, раніше в кримських і російських пропагандистських ресурсах викликала резонанс заява колишнього нардепа від «Європейської солідарності» Сергія Хланя. Він стверджував, що українська влада планує об’єднати Північно-Кримський і Каховський магістральний канали та передати їх в управління акціонерній компанії «Води Таврії» для прихованої приватизації. На думку екснардепа, ця оборудка має потенційну загрозу у відновленні водопостачання з Дніпра до незаконно анексованого Росією Криму.

У свою чергу керівництво Північно-Кримського каналу запевняло, що на сьогодні відновлення подачі води до Криму технічно неможливо. Відсутня технічна можливість приймати дніпровську воду й на окупованому півострові. Споруди каналу там перебувають у непридатному стані, капітальна реконструкція яких потребує величезних капіталовкладень.

Донедавна окупаційна влада Криму відкидала можливість відновлення споруд захопленого у України каналу і поруч із його руслом почала прокладати реверсний водогін для водопостачання північних і степових регіонів півострова. Проте після численних проблем з нестачею води для потреб військових і розташованих в Армянську і Красноперекопську хімічних підприємств російська влада задумалась про відновлення й самого Північно-Кримського каналу. Але до самих робіт справа поки не дійшла.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я