Місцевий відділ центру пробації виставили на вулицю.

За лічені дні довелося виїжджати зі звичного місця спеціалістам Каховського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Херсонській області. Після того, як районна рада продала будівлю, в якій ця державна установа довгий час орендувала приміщення, працювати з засудженими в Каховці стало попросту ніде.

Попри те, що договір оренди у нас був укладений до 18 травня 2020 року, з’їжджати довелось на півмісяця раніше. Хоча в своїх старих приміщеннях ми самі зробили ремонт і мали достатньо місця для соціально-виховної роботи з засудженими. Ми звернулись до керівництва Каховської районної і міської рад з проханням надати інше приміщення. Райрада відмовила, а міськрада запропонувала лише два варіанти: маленьке приміщення в колишньому ЖЕКу на вулиці Фаїни Гаєнко і зовсім непристосовані кабінети в будівлі колишнього ДАІ на виїзді з міста, без комунікацій і без ремонту. Водночас ми дізнались, що влада Каховки готова надавати в оренду державним установам приміщення в колишньому готелі «Таврія». Ми переконались: вільні кабінети там є, вони могли б нам підійти. Однак міський голова Андрій Дяченко виступив категорично проти, – розповіла начальниця філії Центру пробації в Херсонській області Оксана Кузьмич.

За її словами, в Каховці працює 8 співробітників, а на обліку перебуває більше 100 засуджених. Всі вони повинні перебувати під наглядом, проходити співбесіди, лекції та інші соціально-виховні заняття. Також відділ виконує адміністративні стягнення у вигляді громадських або виправних робіт на території міста і району й виконує інші завдання Державної кримінально-виконавчої служби України з питань пробації.

В одному кабінеті, який зараз нам надала Каховська міськрада, неможливо повноцінно проводити роботу з засудженими. А це може призвести до зростання рівня злочинності в місті. Коли ж ми говоримо про це міському голові Андрію Дяченку, у відповідь чуємо: «Ваш контингент нам не потрібен». Але це не просто «наш контингент». Це – жителі Каховки і району. Такі самі люди, як і ті ж чиновники! – обурена Оксана Кузьмич.

Питання розміщення міськрайонного відділу пробації 10 червня порушили депутати Каховської міськради на своїй позачерговій сесії.

Ми надали Центру пробації 3 види приміщень для їхнього розміщення, – тільки й встигла відповісти начальниця відділу економіки, комунального майна та землі міськради Алла Камєнєва.

Після цього міський голова наказав їй замовчати і пообіцяв надати відповідь протягом пленарного засідання сесії. Коли ж Дяченку нагадали про його обіцянку, він махнув рукою і надавати пояснення з цього питання відмовився.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я