Підприємця звинувачують у фінансуванні окупантів у Криму і заволодінні майном в особливо великих розмірах.

Головне слідче управління СБУ завершило досудове розслідування щодо бізнесмена, який перераховував гроші органам окупаційної влади в Криму. Як повідомили в пресслужбі відомства, скандально відомий в українській дорожньо-будівельній галузі бізнесмен через підконтрольні компанії переводив кошти до незаконно анексованого півострова.

Загалом він перерахував «митним органам» Криму понад 10 млн російських рублів. Задля контрабандного ввезення товарів бізнесмен організував незаконне переправлення людей через закритий кордон України з Росією в районі Керченської протоки. Також він незаконно заволодів майном інших українських підприємств на загальну суму понад 20 млн грн.

«Бізнесмен звинувачується у фінансуванні дій з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, зміни меж території і державного кордону України та інших злочинах», – повідомили в СБУ.

За інформацією агентства Інтерфакс-Україна, мова йде про Араіка Амірханяна – власника групи компаній «Полтавабудцентр» і «Дорлідер». Перша з них нещодавно будувала «царську дорогу» в Стрілковому Генічеського району.

Як повідомляла раніше пресслужба СБУ, 19 червня 2019 року Араіка Амірханяна затримали за підозрою у фінансуванні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу з корисливих мотивів, організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом шахрайства.

Рік тому Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України наклала на ПП «Полтавабудцентр» та ТОВ «БК «Дорлідер» 15,6 млн грн штрафу за спотворення результатів 17 тендерів.

Як заявили в СБУ, Амірханян також виявився причетним до вчинення інших злочинів – зокрема, насильства над потерпілими.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я