Обіцяне Президентом України обмеження розміру зарплат для держслужбовців на Каховщині проігнорували.

78,6 тисяч гривень – таку зарплату в квітні отримала голова Каховської районної ради Тетяна Тертична. Про це йдеться у відповіді райради на інформаційний запит громадської організації «Асоціація блоггерів «Новамедіа».

В січні Тертична отримала 77,5 тис. грн, у лютому – 145,1 тис. грн, у березні – 151,6 тис. грн. Тоді як щомісячний оклад голови райради становить 14 тис. грн.

Керуюча справами Каховської райради Ольга Кононович у січні-березні заробляла від 21,2 до 23 тис. грн/міс., у квітні ж – 45,5 тис. грн. А начальниця відділу з організаційної роботи та загальних питань райради Наталія Зубач отримала в квітні 54,3 тис. грн. Як уточнюють в райраді, до вказаних сум входять відпускні, премії та матеріальна допомога на оздоровлення.

Таким чином, деякі посадовці Каховської райради в квітні отримували зарплату більшу, ніж у прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. У нього вона становила 47 230 грн.

Нагадаємо, що з квітня уряд обмежив зарплату всіх державних службовців незалежно від рангу і посад, у тому числі в уряді та органах місцевого самоврядування на час карантину на рівні 47 230 грн/міс. Про це ж обіцяв українцям і Президент Володимир Зеленський. Як він заявив у своєму відеозверненні на початку квітня, мільйонні зарплати та премії посадовців – у минулому. Як виявилося, обіцянки гаранта жодним чином не стосуються посадовців Каховської райради.

Сама Тетяна Тертична в березні перебувала у відпустці і відпочивала за кордоном. У 2019 році вона отримала зарплату біля 1 млн грн.

А починаючи з червня вона зможе отримувати ще більше, оскільки Кабмін 3 червня ухвалив рішення про збільшення посадових окладів працівникам органів місцевого самоврядування.

Як ми вже повідомляли, під час карантину в Каховці масово примушували освітян, працівників культури і посадовців міськради брати відпустки «за власний рахунок», погрожуючи їм звільненням. В той же час їхні керманичі нараховували собі і наближеним до себе підлеглим захмарні премії, які сягали 60 тис. грн/міс.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я