Вдруге Антимонопольний комітет підтвердив факт порушення законодавства у сфері публічних закупівель «Комунальним транспортним підприємством».

Пустити в повітря далеко не зайвий мільйон гривень з місцевого бюджету не дала керівництву Каховської міськради і місцевим комунальникам постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. 29 травня вона задовольнила ось уже другу скаргу новокаховської підприємниці Ольги Краковецької до каховського КП «КТП». І скасувала рішення «КТП» про визначення ТОВ «Формат-Сервіс» переможцем тендеру з реконструкції центральної площі міста біля районного будинку культури.

Резолютивна частина рішення АМКУ від 29 травня 2020 року

Раніше Ольга Краковецька вже звинувачувала «КТП» у корупційних діях, зловживаннях і дискримінації учасників торгів з метою «підлаштувати» перемогу для заздалегідь визначених осіб. АМКУ повністю задовольнила її першу скаргу, після чого оголошений в лютому тендер попросту скасували.

Після проведеного повторно аукціону 23 квітня переможцем назвали ТОВ «Формат-Сервіс», одним із співзасновників якого є депутат Каховської міськради від Радикальної партії Віктор Амєлін. Ця фірма запропонувала виконати роботи майже за 3 млн грн. Хоча інші учасники торгів готові були зробити їх майже на 1 млн грн дешевше. Відхилили, зокрема, й пропозицію й Ольги Краковецької, яка запросила за реконструкцію площі 2,15 млн грн. – майже вдвічі дешевше за стартову вартість закупівлі.

У своїй скарзі до АМКУ підприємниця вказала, що КП «КТП» свідомо «підлаштувала» перемогу в тендері на користь фірми каховського депутата і закрило очі на грубі порушення в оформленні «Формат-Сервісом» тендерної документації. Всі ці претензії в Антимонопольному комітеті визнали обґрунтованими.

Нагадаємо, що реконструкцію центральної площі мали завершити ще в 2015-2017 роках. Однак через затягування процедури спочатку депутатами міськради, а потім комунальним підприємством, до початку самих робіт не приступили досі.

Сам тендер на реконструкцію площі проводили кілька разів. Попередній переможець торгів восени 2019 року навіть встиг демонтувати на ній стару плитку. Згодом керівник цієї компанії звинуватив дирекцію КП «КТП» у зриві реконструкції і відмовився виконувати роботи.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я