Чиновники отримуватимуть гарну прибавку до зарплати.

Позбавити матеріальної допомоги дружин загиблих на російсько-українській війні військовослужбовців вирішили 28 травня депутати Каховської міськради. Хоча донедавна трьом вдовам виплачували з місцевого бюджету по 4 тис. грн щомісяця.

Каховські чиновники пояснили це необхідністю оптимізувати бюджет через запроваджений в Україні карантин. Пандемією коронавірусу також пояснили й відмову від оздоровлення дітей пільгових категорій цього літа. Тож міськрада зняла передбачені на це в місцевому бюджеті 600 тис. грн. І 500 тис. грн заплановані в березні – серпні цього року на культурні заходи.

Також міськрада зменшила в два рази – з 50 до 25 тис. грн. кожній – щорічне фінансування міських громадських організацій: «Учасники АТО «Скіф», товариства воїнів-інтернаціоналістів, товариства осіб з інвалідністю «Надія» і ради ветеранів.

Ці зміни викликали обурення лише у окремих каховських депутатів. Вони запропонували не скорочувати і не знімати фінансування з усіх цих програм. Проте чиновники наполягали на своєму.

Вдови загиблих, можливо, мають якийсь заробіток. А щодо оздоровлення, думаю, не варто ризикувати і відправляти дітей в цьому році на море. До того ж, і самі вони проти. З 20 батьків, з якими ми розмовляли, лише троє дали згоду відправити своїх дітей на оздоровлення за рахунок бюджету, – пояснив начальник управління праці та соцзахисту населення міськради Андрій Скрипніченко.

До речі, в інших районах області не стали відмовлятися від фінансування подібних соціальних програм. Приміром, у Новій Каховці заявили, що не лише не збираються знімати видатки на оздоровлення дітей пільгових категорій, а навіть подумують про можливість організації роботи пришкільних таборів влітку, якщо вдасться отримати потрібні дозволи. Також у Новій Каховці днями збільшили фінансування місцевих ГО «Учасників бойових дій та ветеранів АТО «Біла Стріла» до 164 тис. грн, а «Організації ветеранів війни та праці» до 250 тис. грн.

Пояснення каховських чиновників у самому місті мало в кого викликали довіру. На думку дружини загиблого каховчанина Олега Ліфінцева Ірини, коронавірус і карантин – це лише відмовки для скорочення фінансування соціальних видатків заради збільшення премій самим посадовцям.

– Не випадково один лише заступник міського голови Антон Перемежко за перший квартал отримав премій на 75 тис. грн. Їх вистачило б для наших сімей не на один місяць, – каже вдова.

Це підтверджують й шалені премії, які «виписують» собі самі каховські чиновники. Як ми уже повідомляли, заради них посадовці примушують підлеглих масово писати заяви про відпустки за власний рахунок. А самі у цей час отримують додаткову прибавку до зарплати, яка сягає 60 тис. грн на місяць.

Отримують її вони й досі. Приміром, у травні 31-річній начальниці відділу культури Каховської міськради Анні Садовій «виписали» премію в 7000 грн з формулюванням «з нагоди відзначення Дня Перемоги». Таку ж премію отримали далеко не пенсійного віку «фронтовики» і «фронтовички» з деяких інших управлінь місцевої «білої хати».

Фрагмент протоколу №07 засідання комісії з преміювання від 22 травня 2020 року

Скоріш за все, найближчим часом каховським пільговикам – дітям-сиротам, самотнім стареньким, родинам загиблих військових і багатьом іншим – доведеться ще більше затягнути паски. Адже заради шалених фінансових апетитів чиновників їм доведеться не раз скинутись на шикарні премії і додаткові виплати місцевих слуг народу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я