Його запуск запланований на 1 липня.

Будівництво асфальтобетонного заводу потужністю 160 т/год розпочалося в Новій Каховці. Про це повідомив заступник голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир.

«ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» почало встановлення обладнання асфальтобетонного заводу ДС-168. На орендованій земельній ділянці передбачається розміщення будівель і споруд зі збірно-розбірних елементів та мобільного обладнання, які забезпечують повний виробничий цикл підприємства: установка АБЗ, ємності для зберігання та нагріву бітуму, операторська, вагова, склади та побутові приміщення. Завод забезпечить виготовлення асфальтобетонних сумішей для всієї області, а також – створення нових робочих місць та наповнення бюджету», – прокоментував Сергій Козир.

В. о. керівника проєкту з будівництва підприємства призначено Олега Кожем’якіна, якого нещодавно за ініціативою міського голови Каховки Андрія Дяченка достроково зняли з посади його першого заступника. Кожем’якін розповів, що завод у Новій Каховці належить зареєстрованому у Хмельницькій області ТОВ «АБЗ-Інвест», який є підрозділом ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56».

Для асфальтобетонного заводу Новокаховська міськрада надала в оренду на 25 років земельну ділянку в 2,35 га по вул. Індустріальна, 39, в районі очисних споруд місцевого водоканалу.

Нам дістались руїни, які стояли тут більше 15 років. Але завдячуючи підтримки міського голови Володимира Коваленка ми змогли оперативно оформити всі документи і розпочати роботу, – розповів Олег Кожем’якін.

За словами Сергія Козира, запуск асфальтобетонного заводу запланований на 1 липня.

Власником ТОВ «АБЗ-Інвест» є відомий на Хмельниччині підприємець, позафракційний народний депутат України від 188 округу, член Комітету з питань аграрної та земельної політики, голова партії «Поруч» Сергій Лабазюк.

За даними громадського руху «Чесно», Лабазюк є кнопкодавом, фігурантом антикорупційних розслідувань за фактом політичної корупції та тендерних махінацій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я