«На цьому зупинятися не збираюсь».

«Єдине, про що жалкую – не звільнила раніше», – написала на своїй сторінці у Фейсбуці директорка Каховської центральної районної лікарні Олена Мазур 21 травня. Так вона відреагувала на рішення судів, які визнали незаконність підписаних нею наказів про звільнення співробітників ЦРЛ.

Нагадаємо, що в березні Каховський міськрайонний суд визнав протиправними та скасував одразу 7 наказів про зняття доплат, переведення на інші посади і звільнення медичної директорки лікарні Наталії Гордєєвої-Побейвовк. На судові засідання Олена Мазур не з’явилась.

Суд поновив Наталію Гордєєву-Побейвовк на посаді медичного директора та лікаря-акушера на 0,25 ставки за внутрішнім сумісництвом. І вирішив стягнути з лікарні середній заробіток за 4 місяці її вимушеного прогулу розміром по 10 158 грн./міс. без урахування податків і зборів, моральну шкоду в 5 000 гривень, різницю в зарплаті лікаря-інтерна і медичного директора та всі судові збори. Рішення набрало законної сили.

Крім того, 21 листопада 2019 року Херсонський апеляційний суд виніс постанову на користь Олени Гарькавої, яку на початку минулого року звільнили з посади старшої медичної сестри у зв’язку з нібито реорганізацією Каховської ЦРЛ та скороченням штату.

Суд визнав відповідні накази керівництва лікарні незаконними і скасував їх, поновивши Гарькаву на своїй посаді та змусивши сплатити жінці середній заробіток за час її вимушеного прогулу.

Коментуючи рішення судів Олена Мазур заявила, що не визнає їх і пообіцяла продовжити незаконні звільнення співробітників лікарні й надалі.

«Жалкую, що не звільнила раніше, – написала вона. – Люди не зрозуміли, що «як раніше» вже не буде, а я надто довго намагалась знайти компроміс, адже у них «досвід». Надто довго закривала очі, адже вони «незамінні». Надто довго намагалась пробудити совість, адже кожен має право на помилку. Але на цьому зупинятися я не збираюсь. Я обіцяю в майбутньому поступати так, не зважаючи на посади і «досвід». За халатне ставлення до справи і до людей. За спроби урвати шматочок. Некомпетентність і зловживання, помножене на скандальність і нахабність – не причина тримати на роботі… З людьми, які цю багатостраждальну лікарню перетворили на бізнес, мені не по дорозі. Тому цей скандал не останній. Обіцяю».

“Цей скандал не останній. Обіцяю“.

Свої заяви вона не підкріпила жодними доказами. Натомість, як свідчать цитовані вище рішення судів, не звільнені нею працівники, а сама Мазур грубо порушила українське законодавство. Більше того: під час судового розгляду справи вона добровільно набрала води в рота і взагалі промовчала про «халатність, скандальність і спроби урвати шматочок» обох позивачок. Принаймні, в судових рішеннях про це взагалі ніяк не згадується.

Це не перший випадок незаконних дій директорки Каховської ЦРЛ по відношенню до підлеглих. Через конфлікт з Мазур у квітні з лікарні звільнились двоє патологоанатомів. Вони пояснювали це відсутністю діалогу з нею, відмовою надати їм засоби індивідуального захисту попри численні прохання і незрозумілу ситуацію з розподілом обов’язків в патологоанатомічному відділенні.

Відповідати на ці звинувачення Олена Мазур відмовилась.

Водночас дружина одного зі звільнених за власним бажанням патологоанатомів звинуватила керівництво ЦРЛ в неправильному нарахуванні зарплати та розрахункових при звільненні на суму в 12,5 тис. грн.

Коментуючи цю ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуці Олена Мазур визнала провину лікарні і пообіцяла покарати винних осіб. Також вона заявила, що «добровільно з лікарні ще ніхто не пішов». «Забувши» при цьому згадати про звільнених патологоанатомів.

Мабуть патологоанатоми Каховській лікарні й дійсно не потрібні. Якщо посадовець такого рівня як Мазур воліє їх не помічати і всіляко замовчувати причини їхнього звільнення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я