На багатомільйонні збитки громаді керівництво міста вирішило закрити очі.

Посадових осіб Каховської міськради не притягували до відповідальності за незаконне доведення до банкрутства комунального підприємства «Наш дім». Про це у відповіді на інформаційний запит повідомив міський голова Андрій Дяченко.

За його словами, на заступників міського голови до міськради ще не надавалось жодного подання щодо притягнення їх до дисциплінарної відповідальності. В тому числі не притягувався заступник Іван Орєхов, якого Андрій Дяченко сам публічно звинуватив у неправомірних діях з КП «Наш дім».

Нагадаємо, що в квітні 2018 року міськрада змушена була заплатити за незаконну комунальну реформу 2011-2012 років і незаконне доведення до банкрутства КП «Наш дім» 2,55 млн. грн. Місяць тому до цієї суми додались ще 425 тис. грн. А протягом цього року громада має сплатити загалом 2,5 млн. грн. І ця сума є далеко не остаточною, оскільки судовий процес щодо ліквідації підприємства ще триває.

За словами Андрія Дяченка, єдиний, хто поніс хоч якусь відповідальність у цій історії – начальник відділу контролю за використанням комунального майна та землі, обліку житла міськради. За порушення термінів розгляду подання Каховської прокуратури ще 13 червня 2012 року тодішній міський голова Олександр Карасевич оголосив йому догану.

Кілька разів Дяченко безуспішно ініціював питання звільнення свого заступника Івана Орєхова. Але серед причин цього збитки громаді за незаконну комунальну реформу офіційно навіть не називалися.  

Сам же Орєхов у багатомільйонних збитках громаді при банкрутстві КП «Наш дім» звинувачує самого Дяченка. За його словами, саме міський голова ігнорував усі запрошення кредиторів підприємства на їхні засідання щодо укладення мирової угоди та на розгляд цієї справи в суді. Тепер же за ці помилки доводиться відповідати всьому місту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я