Витрачати менше пального під час карантину посадовці не привчились.

Зекономити на бензині під час карантину так і не спромоглися в управлінні освіти Каховської міської ради. Попри запровадження дистанційної форми роботи і обмеження діяльності переважної більшості закладів і суб’єктів господарювання, чиновникам від освіти не вдалось заощадити на недешевому пальному кошти платників податків.

Якщо в «до карантинному» лютому управління освіти міськради використало майже 252 літри бензину, то протягом першого карантинного місяця – з 12 березня по 12 квітня – майже 261 літр. Про це повідомила начальниця управління Олександра Аркуша.

Відповідь на інформаційний запит

За її словами, бензин списується на підставі шляхових листів водія «дев’ятки», яка закріплена за управлінням. Проте, згідно укладених у лютому і квітні з ТОВ «Оникс» договорів, для цієї «дев’ятки» почали закуповувати бензин одразу двох марок – А-92 і А-95.

Як пояснили цей казус співробітники управління освіти, їхнє керівництво використовує більш «елітний» бензин для власних потреб, тихенько заправляючи білу іномарку, надану в користування одним із місцевих бізнесменів. Однак Олександра Аркуша пояснює це інакше.

У нас є деякі працівники, які проживають у Таврійську, Любимівці і Малокаховці і які не перейшли на дистанційну форму роботи. Тому ми вирішили розвозити їх на роботу і додому, що підтверджується відповідними шляховими листами, – сказала вона на сесії міськради 14 травня.

Частина депутатів відреагувала на ці пояснення зі сміхом.

Ми знаємо, як насправді пишуться ці шляхові листи, – відповіла Аркуші депутатка міськради Ірина Гончарова.

З урахуванням розвезень людей до Таврійська і Любимівки щодня машина управління мала б проїжджати в межах 60 км на день. Та як вказано в реєстрі шляхових листів, нерідко під час карантину «дев’ятка» намотує учетверо більше – 255-268 км.

Відповідь на інформаційний запит

Тож є всі підстави піддати сумніву пояснення начальниці управління освіти.

Непогано наїздили під час карантину і дві автівки, закріплені за виконкомом Каховської міськради. Якщо в лютому вони спалили 520 літрів бензину, то в березні 360 л, а в квітні – 320 л.

Відповіді на інформаційні запити

Але що цікаво: жодного разу в ці місяці водії міськради не фіксували загальний пробіг більше 242 км. Тож загадкову «дев’ятку» освітян, в яку «заливають» одночасно і А-92, і А-95 з її пробігом в межах 260 км на день автівкам «білої хати» навряд чи переплюнути.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я