Для зняття іншого заступника не вистачило голосів.

Достроково припинити повноваження першого заступника міського голови, учасника АТО Олега Кожем’якіна за угодою сторін вирішила Каховська міськрада. На цій посаді він перебував майже чотири роки.

Міський голова Андрій Дяченко давно хотів мене зняти. Чому – він ніяк не пояснював. Мер просто почав обмежувати мої функціональні обов’язки, а в лютому переселив з четвертого на перший поверх, подалі від своїх очей. Зрештою мені набридло сидіти без діла в міськраді. До того ж мені запропонували гарну роботу. Тож я вирішив сам звільнитись з цієї посади, – прокоментував Олег Кожем’якін.

Також міський голова вже втретє запропонував міськраді звільнити свого заступника Івана Орєхова. І вкотре для прийняття цього рішення не вистачило голосів.

Орєхов у міськраді знаходиться виключно по особистому проханню [депутата облради від «Опоблоку» Сергія] Дроздіка і [місцевого підприємця Руслана] Романенка. А їх у цьому місті цікавили лише земельна ділянка біля «вічного вогню» і дендропарк. Будьте мужиком, ідіть! – звертаючись до Орєхова так пояснив причини його звільнення Андрій Дяченко.

Сам Іван Орєхов заявив, що міський голова таким чином вирішив його покарати за багатомільйонні збитки, які громада понесла через незаконну реформу в комунальних підприємствах «Наш дім» і «Житловик-Свєтлово». Хоча, за його словами, винним у цьому є сам очільник міста.

Кредитори КП «Наш дім» готові були укласти мирову угоду. Однак Дяченко проігнорував запрошення на їхні засідання та на розгляд справи в суді. Що й обернулось шаленими збитками для міста, – заявив Іван Орєхов.

На місце знятого з посади першого заступника поки нікого не призначили. Хоча згідно оприлюдненого ще в березні проєкту рішення міськради, на місце Кожем’якіна міський голова запропонував кандидатуру техніка з благоустрою КП «Комунальне транспортне підприємство», депутата міськради від партії «Відродження» Юрія Зарембу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я