У ньому зможуть отримувати різноманітні послуги всі, хто перетинає КПВВ.

Отримати сервісні та адміністративні послуги вже до кінця цього року зможуть усі, хто перетинає адмінмежу з окупованим Кримом через КПВВ «Чонгар» у Генічеському районі. Про це йдеться в меморандумі про будівництво хабу, підписаному 5 травня між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством інфраструктури, Херсонською облдержадміністрацією, АТ “Укрзалізниця” і ТОВ “Сокар Енерджі Україна”.

За словами голови ОДА Юрія Гусєва, меморандум спрямований на реалізацію спільного проєкту органів центральної та місцевої влади, «Укрзалізниці» та приватної компанії, щоб на КПВВ «Чонгар» створити хаб для отримання різноманітних сервісів тими, хто їх потребує.

На думку заступниці Представника Президента України в АР Крим Таміли Ташевої, будівництво хабу на КПВВ “Чонгар” є гарною ідеєю, що сприятиме реінтеграції громадян, які проживають на тимчасово окупованій території.

Люди, які живуть на окупованій території мають отримувати послуги від своєї держави. Звісно, це сприяє тільки реінтеграції людей. Також це допомагає мешканцям окупованих територій у підтриманні зв’язків з материковою частиною України, – сказала Таміла Ташева.

Як повідомила пресслужба ОДА, урядовці спільно з Юрієм Гусєвим мали змогу «поспілкуватися з людьми, які перетинають тимчасову адмінмежу через КПВВ і з’ясували проблемні питання, з якими вони стикаються».

В той же час, для самої Херсонщини питання будівництво хабу і різноманітних сервісних центрів на КПВВ з незаконно анексованим Росією Кримом є питанням доволі другорядним. Більше того, подібні ініціативи викликають здебільшого негативну реакцію. Обласному керівництву дорікають його занадто велику увагу до ситуації на адмінмежі і намагання забезпечити максимальний комфорт для тих, хто їздить до Криму. Натомість проблеми, які хвилюють жителів самої області часто залишаються поза увагою ОДА і Президента України.

Фото пресслужби Херсонської ОДА.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я