Вже не вперше суд визнає її дії незаконними.

Визнати протиправним та скасувати рішення Каховської міськради «Про внесення змін до кількісного та персонального складу виконавчого комітету» від 29 серпня 2019 року. Таку постанову 29 квітня виніс П’ятий апеляційний адміністративний суд, яка одразу ж набрала законної сили.

Як ми повідомляли, вказаним рішенням зі складу виконкому Каховської міськради за ініціативи депутата обласної ради від «Опоблоку» Павла Філіпчука і міського голови Андрія Дяченка виключили тодішнього начальника управління освіти міськради Михайла Гончара, підприємницю Валентину Івченко і помічника народного депутата Віталія Єрофеєва. Згодом склад виконкому звузили до 7 осіб, частину з яких взагалі перестали запрошувати на засідання, аби проводити їх в «ручному режимі» і приймати потрібні рішення без зайвих свідків.

З позовом на рішення міськради про зміни до виконкому подав Михайло Гончар. Суд першої інстанції відмовив в його задоволенні, проте апеляційний суд повністю визнав правоту позивача. Як вказано в постанові, Каховська міська рада всупереч встановленій процедурі не включила оскаржуваний проєкт рішення до порядку денного своєї сесії 29 серпня 2019 року.

«Рішення прийняли з порушенням процедури, Регламенту Каховської міськради та Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», – сказано в постанові суду.

Нагадаємо, що останнім часом Каховська міська рада постійно і грубо порушує свій же регламент, «забуваючи» взагалі затвердити порядок денний своєї сесії, як це сталось 7 листопада 2019 року, чи непомітно замінюючи проєкти рішень просто під час пленарних засідань і вносячи правки в рішення сесії вже після їх завершення.

Рішення ж міськради щодо змін до складу виконкому теж далеко не вперше визнаються протиправними. Торік суд уже скасував подібне протиправне рішення від 28 березня 2019 року за позовом колишнього члена виконкому, депутата облради від Опоблоку Сергія Дроздіка. Тож народні обранці і посадовці Каховки вкотре продовжують наступати на ті самі граблі, наплювавши на законодавство, свій же регламент і інші власні рішення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я