Люди не дотримуються вимог обсервації.

Основними порушниками карантину на Херсонщині є особи, які перетинали адміністративну межу з окупованим Кримом.

Вони відмовляються від обов’язкової обсервації. Ми вже склали на них 237 протоколів про адміністративні правопорушення, – повідомила речниця обласного главку Національного поліції Тетяна Пшонь на онлайн-брифінгу для регіональних медіа.

Всього ж із початку карантину поліцейські області склали 507 таких протоколів. 106 із них стосувались порушень у сфері торгівлі, 33 – склали на водіїв та інших перевізників. Мали місце 14 випадків порушення умов самоізоляції за місцем проживання. 117 протоколів склали за інші порушення карантинних обмежень – перебування в громадських місцях без маски, відвідування дитячих та спортивних майданчиків тощо.

Практично всі ці протоколи направлені до суду для вирішення питання про притягнення осіб до відповідальності, – додала Тетяна Пшонь.

Після акції протесту фермерів на в’їзді до Херсона 26 квітня поліція відкрила 2 кримінальні провадження – за фактом перекриття доріг і поширення вірусних інфекцій.

Зараз ми встановлюємо організаторів акції. Що ж стосується другої статті, то розслідування за нею поліція буде вести лише в разі захворювання когось із учасників протестів коронавірусом, – пояснила Тетяна Пшонь.

Також поліція області вже склала 8 протоколів про адміністративні правопорушення за поширення фейків про коронавірус. За словами Тетяни Пшонь, всі вони складались за повідомленнями СБУ. Проте жодних рішень суду по таким справам поки не виносилось.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я