Пропозиції інших учасників тендеру, які готові були виконати роботи майже вдвічі дешевше заявленої ціни, відхилили.

Переможцем тендеру на реконструкцію центральної площі біля районного будинку культури в Каховці назвали місцеве ТОВ «Формат-Сервіс». Компанія запропонувала виконати роботи майже за 3 млн. грн. Про це йдеться в повідомленні КП «Комунальне транспортне підприємство» про намір укласти договір, оприлюдненому на порталі «Прозорро».

Одним із співзасновників компанії «Формат-Сервіс» є депутат Каховської міськради від Радикальної партії Віктор Амєлін.

Пропозиції з найменшою ціною від новокаховських ТОВ «Будівельна компанія «СІМ.» і підприємниці Ольги Краковецької замовник торгів відхилив. Нібито через те, що вони «не відповідають умовам тендерної документації». Хоча «СІМ.» була готова виконати роботи лише за 1,84 млн. грн. Що практично вдвічі менше заявленої ціни (майже 4 млн. грн.).

Наші юристи вже вивчають протокол щодо відхилення нашої тендерної пропозиції. Звісно, ми збираємось оскаржувати рішення замовника тендеру і вважаємо його неправомірним, – прокоментував директор ТОВ «БК «СІМ.» Віктор Полегенько.

Нагадаємо, що реконструкцію центральної площі мали завершити ще в 2015-2017 роках. Однак депутати Каховської міськради спочатку «забракували» давно розроблений проєкт реконструкції вартістю 1,54 млн. грн., що передбачав встановлення на площі фонтанів, а потім довго мусолили ідею покласти там дорогу гранітну плитку.

Тендер на реконструкцію площі проводили кілька разів. Попередній переможець торгів ще восени минулого року встиг демонтувати на ній стару плитку. Згодом керівник цієї компанії звинуватив дирекцію КП «КТП» у зриві реконструкції і відмовився виконувати роботи.

Попередній тендер у березні також довелось відмінити через порушення порядку проведення процедури закупівель з боку КП «КТП». На дії підприємства поскаржилась одна з учасниць торгів Ольга Краковецька і Антимонопольний комітет України визнав її скаргу обґрунтованою.

Як ми вже повідомляли, КП «КТП» місяць тому оголошувало тендер на проведення реконструкції площі біля палацу культури «Меліоратор». Його виграло те саме ТОВ «БК «СІМ.» Однак замовник торгів уже після проведення аукціону вирішив відмовитися від реконструкції, мотивуючи це нестачею бюджетних коштів внаслідок пандемії коронавірусу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я