Пришкільні табори в цьому році не працюватимуть.

Відмовитись від оздоровлення дітей пільгових категорій на морі цього літа вирішило керівництво Каховки. Чиновники запропонували міськраді зняти передбачені на це в місцевому бюджеті 600 тис. грн.

Ми не встигаємо провести тендер на закупку путівок, який планували в травні. До того ж зараз потрібні кошти на фінансування програми запобігання поширенню коронавірусу. Думаю, не варто ризикувати і відправляти в цьому році дітей на море, – пояснив начальник управління праці та соцзахисту населення Каховської міськради Андрій Скрипніченко.

А ось в Новій Каховці від оздоровлення поки не відмовляються.

Ще в березні ми завершили процедуру закупівлі послуг з оздоровлення дітей. На 49 путівок до дитячого закладу в Генічеській Гірці ми передбачили 361,2 тис. грн. Оздоровлювати дітей ми готові. Але будемо чекати, що скаже держава і чи буде продовжений карантин влітку. Можливо, доведеться перенести оздоровлення на якісь інші місяці, – розповіла начальниця відділу у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Новокаховської міськради Наталія Таран.

За словами начальниці управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації Ірина Дробиш, на обласному рівні поки не приймали жодних рішень про відмову від оздоровлення дітей пільгових категорій в позаміських таборах.

Поки зрозуміло одне: пришкільні табори влітку в цьому році не працюватимуть. Скоріш за все, учні взагалі не повернуться до своїх шкіл у нинішньому навчальному році і завершуватимуть його дистанційно. Крім випускників 11 класів, яким доведеться здавати ЗНО. Коли будуть призначені ЗНО зараз теж поки невідомо. Що ж стосується оздоровлення в позаміських таборах, то про це нема ніякого рішення. Чекаємо, що скаже держава і які будуть роз’яснення Міністерства охорони здоров’я, – прокоментувала Ірина Дробиш.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я