Послуги поліції охорони обходяться в 150 гривень на годину.

Скористатися послугами управління поліції охорони в Херсонській області з охорони своєї адмінбудівлі на час карантину вирішили чиновники Каховської міськради. 26 березня вони уклали договір терміном дії до 30 квітня і оплатили за послуги охоронців 41 250 гривень. Додатково міськрада уклала з поліцією охорони ще один договір вартістю 4500 грн. терміном дії до кінця 2020 року.

Виглядає ця охорона так: цілими днями страж порядку сидить у фойє будівлі, «втикає» в свій смартфон і час від часу піднімається до вбиральні. Через карантин відвідувачів у міськраді майже нема. Нема на своїх робочих місцях і самих чиновників. Тож охороняти тут практично нічого, – розповів перший заступник міського голови Каховки Олег Кожем’якін.

Судячи з усього, договір на послуги поліції охорони підписували нашвидкуруч. Бо в ньому вказані одразу дві різні адреси дислокації об’єкту охорони: адмінбудівля міської ради і розташована на іншій вулиці адмінбудівля підприємства «Каховтеплокомуненерго». Хоча мова в договорі йде лише про один об’єкт.

Утримувати коштом платників податків недешеву охорону нема жодної потреби, – вважає голова місцевого громадського формування з охорони правопорядку «Щит» Петро Матвієнко.

Вперше охорона в міськраді з’явилась в минулому році. Тоді ця послуга обходилась громаді приблизно в 100 тис. грн. на цілий рік.

Міський голова Андрій Дяченко попросив нас охороняти адмінбудівлю міськради, бо почав боятися депутатів і активістів, які можуть виступати проти непопулярних рішень, які він хотів винести на розгляд сесії. Фактично, охорона була організована персонально для нього. Коли ж порушувалось питання охорони інших відділів і управлінь міськради, то начальниця організаційно-кадрової роботи Оксана Мігас заявляла, що в тому нема потреби. «Наші підлеглі можуть приводити туди своїх чоловіків. Нехай вони їх самі й охороняють», – так пояснювала вона. Втім, за весь час нашої охорони жодних порушень я не пам’ятаю. Хіба що одного разу вивели жінку з собакою, – розповів Петро Матвієнко.

До речі, послуги з охорони інших будівель в області обходяться значно дешевше. Приміром, за охорону Генічеської райради і райдержадміністрації протягом всього 2020 року ТОВ «Діюча охорона захисту об’єктів регіону» отримує 69,6 тис. грн. А послуги з охорони одному з підприємств у Тавричанці Каховського району обходяться в 90 тис. грн. на рік.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я