Під час карантину управлінню освіти міськради закуплять комп’ютерну техніку.

Придбати тренажери для школи №6 і нові комп’ютери для управління освіти на своїй позачерговій «карантинній» сесії 15 квітня вирішила Каховська міськрада. Деяких депутатів це обурило, адже в кінці 2019 року за рахунок бюджету вже купили новий ноутбук керівництву управління. Вони запропонували під час карантину виділяти кошти лише на невідкладні потреби, пов’язані з пандемією COVID-19. Однак більшість народних обранців їх не підтримала.

Як пояснила начальниця управління освіти міськради Олександра Аркуша (на фото), потреба в нових комп’ютерах у них виникла саме через коронавірус.

Оскільки ми повністю перейшли в дистанційний режим роботи, у нас є наказ обласного управління освіти про те, що ми маємо забезпечити всіх працівників нашого управління комп’ютерами. Я сама працюю за своїм особистим ноутбуком. Робочого у мене нема. Плюс у нас є спеціалісти, які працюють в базах даних і готуються до ЗНО. Їм теж треба оновити комп’ютери, – пояснила вона.

Загалом на цю техніку міськрада виділила 30 тис. грн.

У першу чергу буде куплений ноутбук мені. Такий, абсолютно середній, за 15 тисяч грн. Плюс ще системний блок спеціалісту – плюс 10 тис. грн. Плюс монітор, мишка, клавіатура і відеокамера, – сказала Олександра Аркуша.

Пояснення Аркуші спростувала начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Ірина Дробиш.

Ніякого придбання нових комп’ютерів від каховського управління освіти або міськради ми не вимагали. Це не правда. Ми лише дали їм доручення протягом місяця підключити собі систему електронного документообігу «Аскод». Адже виявилось, що освітяни Каховки єдині в області, хто досі не працюють в цій системі. Їм треба було зробити це давним давно. «Аскод» дозволяє відправляти і приймати документи в електронному вигляді. Не треба також витрачати бюджетні кошти на папір. Під час карантину це особливо актуально, – розповіла Ірина Дробиш.

За її словами, на час карантину також стали звичними онлайн-конференції і наради.

Це дуже зручно. Тому ж Генічеську не треба їхати до Херсона. Всі питання можна вирішити дистанційно, – додала вона.

Підключення системи «Аскод» не потребує якоїсь особливої комп’ютерної техніки. А як вказано на її офіційному сайті, скористатися системою певний час можна взагалі безоплатно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я