За кожен куб води і водовідведення жителі міста платитимуть майже на 4 грн. більше.

29 гривень замість 25,36 грн. за кожен куб води сплачуватимуть з 1 травня жителі Каховки. Рішення про підвищення тарифу, до якого входить водопостачання і водовідведення, прийняв виконавчий комітет міськради 16 квітня.

Намір водоканалу підвищити тариф викликав обурення у каховчан. Як пояснили на офіційному сайті підприємства, вони дотримали процедуру інформування споживачів про намір зміни тарифів.

«На сьогодні діючі тарифи не відшкодовують фактичні витрати. Зауваження щодо планових тарифів ми приймали з 17 по 27 березня. Але ми не отримали жодного зауваження чи пропозиції», – йдеться в повідомленні.

Спочатку планувалось підвищити тариф ще більше – до 32 грн.

Наразі я не готовий пояснити структуру тарифу, наші спеціалісти ще його рахують. Але загальна сума становитиме 29 грн. Ми не могли відкласти перегляд тарифів на інший час, бо торік виконком затвердив їх нам до 1 травня 2020 року. Ми мусили їх переглянути, – пояснив начальник Каховського водоканалу Володимир Ячменьов.

Насправді в попередньому рішенні виконкому про перегляд тарифів водоканалу від 30 квітня 2019 року не було жодної згадки про встановлення якогось терміну їхньої дії.

Цікаво, що на засідання виконкому з перегляду тарифів не запрошували навіть деяких членів виконкому – зокрема, першого заступника міського голови Олега Кожем’якіна, який відповідає за комунальну сферу. Останнім часом стала звичною практика не допущення на ці засідання й журналістів. Як заявила начальниця відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю, членкиня виконкому Оксана Мігас, їй невідомо, коли вони проходять і за будь-якою інформацією з цього приводу порадила звертатися до міського голови Андрія Дяченка.

Як ми повідомляли, останнім часом зарплата керівників комунальних підприємств Каховки б’є рекорди. Приміром, зарплата начальника водоканалу Володимира Ячменьова торік доходила до 81 тисячі грн. на місяць. Причому, щоб отримати цю інформацію журналісту видання довелось звертатися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, оскільки сам Ячменьов оприлюднювати рівень своїх доходів навідріз відмовився, пояснюючи це тим, що водоканал є стратегічним підприємством.

За інформацією з офіційного сайту Каховської міськради, в місті також запланували перегляд тарифів на вивезення сміття і ритуальні послуги.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я