Його попередника на цій посаді вдалося зняти лише з другої спроби.

В четвертий раз у цьому скликанні Каховська міськрада обрала свого секретаря. Тепер ним став 47-річний безробітний депутат від «Союзу лівих сил», в недавньому минулому перший секретар Каховського міського комітету Комуністичної партії України Андрій Мовчан (на фото). Судячи з його декларацій, протягом останніх років він не мав ніякого заробітку.

Андрій Мовчан. Світлина: Фейсбук/Андрій Мовчан

Попередній секретар міськради, голова фракції проросійської «Опозиційної платформи – За життя», депутат від «Опоблоку» Володимир Мироненко протримався на цій посаді півроку. Зняти його запропонував міський голова Андрій Дяченко.

Він не справляється. Причина – в культурі. [Її] відсутність, – таке «вичерпне» пояснення щодо причин зняття Мироненка надав очільник міста.

Проте зняти його вдалось лише з другої спроби, на позачерговій сесії міськради 15 квітня.

Я голосував за дострокове припинення повноважень секретаря. Також я не голосував й за його призначення в жовтні 2019 року. Бо тоді його призначили з грубим порушенням регламенту міськради. На що бос Мироненка, депутат облради Павло Філіпчук нахабно заявив: «Щось не подобається? Йди до суду!» Тепер ситуація бумерангом обернулась проти Мироненка. Але якою б не була причина його конфлікту з міським головою, поведінка секретаря міськради була недостойною. Ані Дяченко, ані Мироненко так і не пояснили, в чому причина їх непорозуміння. Обурило й те, що у моїх колег по «Опоблоку» на останній сесії не виникло жодних питань з приводу виділення коштів з міського бюджету. Ніхто з них не висловив своєї позиції, крім обурення за зняття свого друга з посади секретаря, – пояснив депутат міськради від «Опоблоку» Павло Пуляєв.  

Праворуч Володимир Мироненко

Нагадаємо, що попереднього секретаря міськради Ірину Гончарову зняли з грубим порушенням законодавства. За словами Андрія Дяченка, причиною цього була помста за конфлікт, який виник між чоловіком Гончарової і директором КП «Комунальне транспортне підприємство» Артемом Трофимчуком. Тоді посаду секретаря пропонували депутатам міськради від «Європейської солідарності» Анатолію Перчицю і Анні Садовій, однак вони відмовились.

Головним досягненням Володимира Мироненка на посаді секретаря стала купівля за рахунок платників податків двох кава-машин. Він пояснював, що завдяки цьому депутатам більше не доведеться підніматися поверхом вище, щоб випити кави у приймальній міського голови, або ходити купувати її за 10 гривень у кав’ярні в самій міськраді. Однак «безплатна» кава депутатам так і не дісталась. Замість них частіше кавувати в робочий час стали сам Андрій Дяченко і чиновники міськради.

– Саме для них купувалась одна з кава-машин, – так пояснив це Мироненко.

Єдиним секретарем міськради, яку законно зняли з цієї посади стала депутатка від «Самопомочі», донька місцевого мільйонера Сергія Дроздіка Лілія Суріна. Минулої осені вона сама вирішила відмовитися від свого мандата і не повертатися на роботу з декретної відпустки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я