Аукціон не відбувся.

Безрезультатно 7 квітня закінчився аукціон з продажу стадіону «Авангард», що є власністю каховського ПрАТ «КЗЕЗУ».

Власник виставив спортивний об’єкт на торги на «голландському» аукціоні, під час якого спочатку оголошується найвища ціна, а потім ставки знижуються до тієї, на яку погодиться перший покупець. Продавець поступово знижував стартову вартість стадіону в 25 млн. грн., а дійшовши до відмітки в 20 млн. грн., зупинив аукціон. Бажаючих придбати «Авангард» за таку ціну не знайшлось.

Підприємство виставляло стадіон разом із земельною ділянкою 1,94 га та комплексом будівель загальною площею 310 кв. м., збудованими в 1963 році.

Свого часу стадіон належав державі, хоча завжди був закріплений за підприємством. Акт прийому-передачі їх заводу оформили у 1998 році. А ось земельну ділянку під стадіоном Каховська міськрада продала «КЗЕЗУ» у 2004 році за 258 тис. грн. без ПДВ, що за тодішнім курсом становило менше ніж $50 тисяч. Тоді ж міськрада продала «КЗЕЗУ» й земельну ділянку під самим заводом. За 10,33 га громада мала отримати 1,03 млн. грн., однак зробила знижку покупцю в 500 тисяч гривень, що на той час складало майже $94 тисяч.

Стадіон є власністю заводу і ми можемо робити з ним усе, що захочемо. Задумали продавати – продаємо. Ми хочемо оцінити, якою буде його реальна вартість. Але зараз він працює як стадіон, – прокоментував голова правління ПрАТ «КЗЕЗУ» Ярослав Микитин.

Керівництво Каховської міськради до представників заводу з пропозиціями передати стадіон місту не зверталось.

Нагадаємо, що через економічну кризу, спричинену пандемією коронавірусу Фонд держмайна України тимчасово призупинив велику приватизацію. Планувалось, що починаючи з квітня 2020 року оголосять конкурси з продажу низки об’єктів, серед яких київські готелі «Дніпро» і «Президент-готель», «Електроважмаш», Об’єднана гірничо-хімічна компанія, Одеський припортовий завод. Як зазначили у Фонді держмайна, через стан світової економіки, спричиненої пандемією, виставляти на аукціони об’єкти великої приватизації та державних підприємств не будуть аж до покращення ситуації на фінансових ринках.

Фото з сайту «Прозорро. Продажі»

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я