Слідче управління поліції Криму спільно з прокуратурою Автономної Республіки Крим направили до суду ще один обвинувальний щодо «самооборонівця»

Слідчими Головного управління поліції Криму за результатами проведеного досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Севастополя, який у 2014 році приймав участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування «Самооборона Криму».

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений приймаючи активну участь в діяльності незаконного збройного формування «Самооборона Криму», був учасником облоги Штабу Військово-Морських Сил України у м. Севастополі. У результаті активних дій так званої «Самооборони Криму» Штаб був захоплений і на територію зазначеного стратегічного об’єкту безпідставно проникли військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації, у зв’язку з чим бойова та мобілізаційна готовність була підірвана через позбавлення підрозділів Збройних Сил України можливості оперативного реагування на військову агресію.

Зловмисник обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань), за що передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, 8 січня поточного року працівниками Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі та Державної прикордонної служби України на контрольно-пропускному пункті «Чонгар» при спробі перетину адміністративній межі з тимчасово окупованою територією півострову Крим був виявлений розшукуваний раніше учасник незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я