В Антимонопольному комітеті підтвердили факт порушення законодавства у сфері публічних закупівель «Комунальним транспортним підприємством».

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель визнала правомірною скаргу новокаховської підприємниці Ольги Краковецької на каховське КП «Комунальне транспортне підприємство».

Як вказано в резолютивній частині рішення колегії, оприлюдненій 31 березня на порталі публічних закупівель «Прозорро», КП «КТП» зобов’язали внести зміни до тендерної документації за процедурою закупівлі «Реконструкція площі перед районним будинком культури».

Як ми вже повідомляли раніше, Ольга Краковецька звинуватила КП «КТП» у корупційних діях, зловживаннях і дискримінації учасників торгів. Після поданої нею до АМКУ скарги відкриті торги призупинили.

Подібні порушення могли бути спричинені бажанням замовника робіт – КП «КТП» – «підлаштувати» перемогу для «своїх» людей». Таке припущення викликало обурення у міського голови Каховки Андрія Дяченка. Як написав він на своїй сторінці у Фейсбуці, «це було завідомо неправдивою інформацією». Також Дяченко звинуватив Ольгу Краковецьку у «свідомому затягуванні процесу закупівель».

Натомість, судячи з рішення адміністративної колегії АМКУ, причиною затягування реконструкції центральної площі стали неправомірні дії саме КП «КТП», а не журналістів чи учасників торгів.

Нагадаємо, що реконструкцію центральної площі повинні були завершити ще в 2015-2017 роках. Однак через затягування процедури спочатку депутатами міськради, а потім комунальним підприємством, до початку самих робіт не приступили досі. Єдине, що вдалося зробити – розібрати її наприкінці 2019 року.

Ймовірно, не завершать її і в цьому році. Як заявив на сесії Каховської міськради 26 березня Андрій Дяченко, через спалах коронавірусу і падіння надходжень до місцевого бюджету місто відмовляється від реконструкцій усіх площ, ремонтів усіх доріг та фінансування проєктів розвитку і соціальних програм.

Першою ластівкою стала площа біля міського палацу культури «Меліоратор», тендер на реконструкцію якої КП «КТП» відмінило вже після його проведення, 27 березня. Хоча переможець тендеру – новокаховська компанія «СІМ.» зобов’язалась провести її всі роботи більше ніж на 2 млн. грн. дешевше, ніж планувала витратити на неї міська рада.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я