Його повноправний керівник звинуватив міського голову в рейдерському захопленні комунального підприємства.

Паралізованою на цілий тиждень виявилась адміністрація КП «Каховтеплокомуненерго». До таких наслідків призвів вихід на лікарняний 16 березня його директора Євгена Дядіва і авральні призначення міським головою Андрієм Дяченком про покладання обов’язків директора підприємства.

Першим в. о. керівника був призначений Анатолій Перчиць, який нині очолює КП «Котельщик» та є в. о. директора КП «Каховська міська друкарня». Але він побув на цій новій посаді лише 1 день.

– Міський голова мене призначив своїм розпорядженням і скасував його, – повідомив Анатолій Перчиць.

17 березня обов’язки директора КП «КТКЕ» міський голова поклав на директора КП «Каховська керуюча компанія» Віталія Спіжова. За кілька днів він прийшов до підприємства представити його особисто.

– На час перебування Дядіва на лікарняному виконувати його обов’язки буде Спіжов. А як тільки Дядів вийде на роботу, він отримає від мене другу догану і я його звільню. Сперечатися з вами я не збираюсь. Виконуйте вказівки Спіжова. Якщо не будете – понесете адміністративну відповідальність і – на звільнення, – заявив співробітникам «Каховтеплокомуненерго» Андрій Дяченко.

причиною для догани Євгену Дядіву стала його присутність на позачерговій сесії Каховської міськради 5 березня.

– Через забаганки міського голови на підприємстві виявилось аж три директора. Абсурд! Звичайно, у працівників була паніка: чиї ж розпорядження їм виконувати? І цей колапс створив Дяченко, – прокоментував Євген Дядів.

розпорядження про покладання обов’язків директора КП “Каховтеплокомуненерго” Віталія Спіжова

За його словами, ще 2 березня він видав наказ про надання повноважень щодо підписання документів своїй заступниці Олені Молчановій.

– Статутом підприємства передбачено, що орган управління майном в особі Каховської міськради не має права втручатись в його господарську діяльність. Отже, розпорядження міського голови Каховки є нічим іншим як самоуправством і спробою рейдерського захоплення. Моя заступниця протягом тижня була змушена кілька разів викликати поліцію, аби відстояти своє право та захистити підприємство. Дійшло до того, що новий в. о. директора Віталій Спіжов з’явився з новою печаткою «Каховтеплокомунунерго», – додав Євген Дядів.

Сам Віталій Спіжов пояснив, що діє відповідно до розпорядження міського голови. А те, що саме він на час тимчасової непрацездатності директора підприємства може виконувати його обов’язки, підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, виданою державним реєстратором Шляхівської сільради Бериславського району 20 березня.

Загалом Євген Дядів перебував на лікарняному лише тиждень. На роботу він повернувся 23 березня. Чим же був обумовлений поспіх з призначенням виконувача обов’язків директора КП «КТКЕ»? Ми запитали про це у міського голови, однак відповіді так і не дочекались. Він повідомив лише, що контракт з Дядівим він уклав зовсім недавно – 2 вересня 2019 року зі строком дії до 1 червня 2020 року.

– Поспіх з призначенням Спіжова, на мій погляд, мав перед собою одну мету – на час відсутності Дядіва здійснити на підприємстві якісь фінансові справи. Приміром, подати заявку на участь КП «КТКЕ» в тендері на реконструкцію площі біля палацу культури «Меліоратор». Але це лише моє припущення, – розповів перший заступник міського голови Каховки Олег Кожем’якін.

Схожу думку озвучив і депутат міськради від «Опоблоку» Олександр Особа.

– Припускаю, що «Каховтеплокомуненерго» хотіли використати при «розпилі» тендеру по площі на 8 млн. грн. Крім того, міськрада планує передати цьому підприємству 300 тис. грн. на оплату робіт з реконструкції комунікацій під площею біля районного будинку культури. Думаю, це також має прямий зв’язок із «дивними» призначеннями в. о. директора, – вважає депутат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я