Спортивний об’єкт виставлений на торги зі стартовою ціною в 25 мільйонів гривень.

Оголошення про продаж найстарішого стадіону Каховки «Авангард» викликало чималий резонанс у місті. Як вказано на порталі державного підприємства «Прозорро. Продажі», власник об’єкту – ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування» продає його за класифікацією «Торгівельно-розважальні комплекси». Стадіон продається разом із земельною ділянкою 1,94 га та комплексом будівель загальною площею 310 кв. м. Аукціон призначений на 7 квітня.

Це не перший об’єкт соцкультсфери, який завод вирішує продати.

– Десь 12-13 років тому завод «КЗЕЗУ» передав місту дитсадок «Іскорка» та будівлю початкових класів школи №1. Хоча спочатку він пропонував місту їх викупити. Ми наполягли, що це важливі об’єкти для нашої громади і змогли домовитись про безоплатну передачу, – нагадав колишній міський голова Каховки Олександр Карасевич.

Як розповів голова правління ПрАТ «КЗЕЗУ» Ярослав Микитин, керівництво Каховської міськради жодного разу не ініціювало перемовин щодо долі стадіону «Авангард».

– Більше того: за останні 3,5 роки міського голову Андрія Дяченка я не бачив жодного разу. Жодних пропозицій з будь-якого приводу за цей час від міськради до нас не надходило. Але про безоплатну передачу стадіону ми говорити не готові. Більше того – не лише місто, а й чимало підприємців хотіли б забрати цей об’єкт під магазин або щось подібне. Тим більше, що земельна ділянка в самісінькому центрі міста коштує дорого. Хоча законодавство забороняє зміну профілю спортивних споруд на щось інше, – прокоментував Ярослав Микитин.

Право власності на споруди стадіону і земельну ділянку під ним завод почав оформляти у 2004 році. Рішенням виконкому Каховської міськради від 27 липня 2004 року було видано свідоцтво про право колективної власності на об’єкт нерухомості стадіон «Авангард» тоді ще ВАТ «КЗЕЗУ». До цього цей об’єкт перебував у державній власності, хоча й був закріплений за підприємством. Сам акт прийому-передачі державного майна оформили у 1998 році.

А ось рішення про продаж земельних ділянок заводу «КЗЕЗУ» Каховська міськрада прийняла 31 березня 2004 року. За ділянку в 1,94 га під стадіоном громада виручила 258 154 гривні без ПДВ, що за тодішнім курсом становило менше ніж $50 тисяч.

Цим же рішенням міськрада продала заводу й земельну ділянку під самим підприємством. За 10,33 га громада мала отримати 1,03 млн. грн., однак вирішила зробити знижку покупцю в 500 тисяч гривень, що на той час складало майже $94 тисяч.

Ярослав Микитин стверджує, що вартість об’єктів нерухомості на «Авангарді» є комерційною таємницею.

– Стадіон є власністю заводу і ми можемо робити з ним усе, що захочемо. Задумали продавати – продаємо. Зараз ми хочемо оцінити, якою буде його реальна вартість. Але зараз він працює як стадіон, – підсумував Ярослав Микитин.

Нагадаємо, що стадіон «Авангард» ввели в експлуатацію, за словами його директора Анатолія Харитонова, у 1963 році.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я