Норми харчування не виконувались з вини управління освіти.

Простроченим молоком годували дітей в каховському ясла-садку №4 «Горобинка». Цей факт виявили спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області під час моніторингових відвідувань закладів дошкільної освіти міста 14-18 лютого.  

«Зі слів керівника закладу, це молоко залишилось після призупинення освітнього процесу і для тривалого зберігання його заморозили. Згодом, після того як сплив термін придатності це молоко використали для харчування дітей. Але умовами його зберігання не передбачено подовження термінів подібного зберігання шляхом заморожування», – повідомила прес-служба відомства.

Також спеціалісти Держпродспоживслужби отримали підтвердження перебоїв в постачанні в дитсадки Каховки м’яса, риби, яєць, вершкового масла, картоплі, рису, гречки та інших круп.

«В період з 12 лютого в облікових журналах відсутні записи про надходження цих продуктів до закладів. Встановлено факт невиконання норм харчування і недотримання погоджених перспективних двотижневих меню за переліком страв. Про виявлені порушення проінформовано начальницю управління освіти міськради Олександру Аркушу та міського голову Андрія Дяченка, запропоновано вжити невідкладні заходи щодо їх усунення і щодо реагування до осіб, які допустили порушення. До теперішнього часу відповіді від них не отримані», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Щодо ж простроченого молока, то з метою недопущення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій серед дітей, Держпродспоживслужбою видано наказ про проведення позапланового інспектування ясел-садку №4 «Горобинка».

Про ймовірність проблем з харчуванням дітей в каховських дитсадках ми попереджали ще в січні. Після того як за ініціативою міського голови Андрія Дяченка в управлінні освіти створили відділ розвитку освіти міста, а на посаду її начальниці призначили Наталію Щербак, в установі почались численні порушення законодавства з питань публічних закупівель і тендерної документації. Чималу кількість тендерів по закупівлі продуктів було відмінено після втручання Держаудитслужби та Антимонопольного комітету України.

Натомість начальниця управління освіти Олександра Аркуша заявила, що ніяких порушень з боку її підлеглих не було і запевнила, що Держпродспоживслужба в дитсадках не виявила ніяких порушень.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я