Він стоїть на балансі управління Північно-Кримського каналу.

Демонтувати пам’ятник «Героям громадянської війни 1920 року» у Таврійську найближчим часом пообіцяло керівництво міста.

– Спеціалісти виконкому Таврійської міськради разом із представниками управління Північно-Кримського каналу на даний час проводять технічний огляд пам’ятника. Після остаточного визначення особливостей його конструкції та кількості необхідних технічних засобів для демонтажу, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» найближчим часом споруду пам’ятника буде демонтовано, – повідомив секретар Таврійської міськради Андрій Хахалєв.

Пам’ятник встановили в 1967 році до 50-ї річниці Жовтневого перевороту в Росії на честь учасників радянсько-української війни, яка закінчилась поразкою Української народної республіки, її більшовицькою окупацією та входженням до складу Радянського Союзу в 1922 році.

Пам’ятник встановили одночасно з «Легендарною тачанкою». Він служив своєрідною нульовою точкою Північно-Кримського каналу, який до сучасної окупації півострова Росією забезпечував водою більшу частину Криму.

1 коментар

  1. А то что эти “оккупанты” построили Каховскую ГЭС и Северо-Крымский канал никого не волнует?
    Это идиотизм,бороться с памятниками. Просто надо знать свою историю и оценивать ее адекватно. Было хорошее, было и плохое. Почему просто не рассказывать о истории своей страны объективно. Зачем делать героев из личностей достаточно сомнительных и перечеркивать новую историю Украины.
    Ведь не все так благополучно и с нынешними вождями, и тех кого делают героями теперь. Но время все расставит по своим местам, хотим мы этого или нет

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я