За проведення тендерів «з душком» відповідала спеціально призначена міським головою Андрієм Дяченком чиновниця.

Припинити дію щойно укладеного договору на поставку молока і сметани на 1,2 млн. грн. 7 лютого були змушені в управлінні освіти Каховської міськради. Причиною цього стало рішення Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області про встановлення численних порушень законодавства у сфері публічних закупівель.

джерело: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-12-21-001099-c

Аудитори виявили, що управління освіти неправомірно визнало переможцем торгів підприємця Олександра Тернавського, депутата Каховської міськради від «Батьківщини», який входить до нинішньої промерської більшості. Перелік допущених Тернавським порушень міститься на кількох аркушах: величезна кількість поданих ним документів не відповідала елементарним вимогам тендерної пропозиції, не містила жодних контактних даних тощо.

Як ми уже повідомляли, загалом горе-чиновники примудрились «нахімічити» на мільйони гривень, передбачені на харчування дітей. Значну частину продуктів вони вирішили закуповувати у своїх знайомих підприємців, правдами або неправдами намагаючись обійти систему «Прозорро».

Оскаржити неправомірні дії управління освіти в Антимонопольному комітеті України вирішили деякі учасники й інших торгів. І по частині з них уже є відповідні рішення. Постійно діюча адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель вже скасувала рішення про визначення переможців процедури закупівлі яєць та масла вершкового на загальну суму близько 1,3 млн. грн.

Рішення органу оскарження закупівлі масла вершкового. Джерело: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-12-21-004801-b

 

Прикметно, що всі тендерні процедури по скандальних закупівлях продуктів для шкіл і дитсадків проводила нова начальниця відділу розвитку освіти міста управління освіти Каховської міськради Наталія Щербак. Цю посаду створили в жовтні 2019 року за особистою ініціативою міського голови Андрія Дяченка. Він же і привів на неї Щербак, яка до того працювала головною спеціалісткою організаційного відділу Херсонської облради.

Наталія Щербак

Після свого працевлаштування в управлінні освіти Наталія Щербак одразу призначила себе одноосібною організаторкою всіх тендерних закупівель на харчування і навіть наділила себе правом підписувати договори з підприємцями. Дійшло до того, що в деяких тендерних документах чиновниця стала писати, що саме вона і є начальницею управління освіти. Хоча в дійсності ця посада з листопада 2019 року є вакантною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я