Міська рада виступає на боці підприємців.

Нові МАФи невдовзі відкриють свої двері у Каховці під багатоповерхівками поблизу автостанції по вул. Мелітопольській, 194 та по пр. Європейському, 5 в житломасиві Свєтлово. Міська рада доручила своєму виконкому замовити розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок орієнтовною площею, відповідно, 0,02 і 0,045 га. Ці рішення були прийняті 7 листопада. Ніяких зауважень у народних обранців вони не викликали.

Найбільш скандальним із цих МАФів є «зупиночний комплекс з трьома тимчасовими спорудами», згоду на розміщення якого біля будинку по вул. Мелітопольська, 194 чиновники міськради надали ще у 2018 році. Там мали з’явитись диспетчерський пункт Каховського АТП-16506 для обслуговування автобусних маршрутів, кав’ярня, перукарня та магазин.

протести в жовтні 2018 року

Торік це призвело до протестів жителів багатоповерхівки під стінами міськради та до перекриття руху транспорту людьми на дорозі біля автостанції. Об’єднання співвласників будинку навіть звернулося до суду з вимогою анулювати паспорт прив’язки, виданий чиновниками для встановлення МАФів та «звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки».

протести в жовтні 2018 року

Проте 21 серпня Господарський суд Херсонської області у задоволенні позову ОСББ відмовив, дійшовши до висновку, що вказана земельна ділянка належить до комунальної власності громади міста. Тому «у випадку порушень з боку АТП-16506 при будівництві зупиночного комплексу право на захист прав та законних інтересів виникає у Каховської міськради, а не у ОСББ». Зараз рішення суду оскаржується в апеляційній інстанції.

В усій цій історії привертає увагу непослідовність дій депутатів Каховської міськради, передусім, з «Опоблоку» та фракції «Опозиційний блок – За життя». Спочатку вони разом із мешканцями багатоповерхівки обурювалися діями чиновників, які «направо і наліво» роздавали дозволи на встановлення МАФів, викликали телебачення, активно піарились на протестних акціях та навіть прийняли рішення про створення тимчасової контрольної комісії міськради з питань забудови на Мелітопольській, 194. А потім дружно забули про всі свої обурення та спокійно проголосували за те, на що їм вказали чиновники.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я