Щоб народним обранцям не доводилось далеко йти за кавою, з місцевого бюджету виділили 42 тис. грн. на покупку для них кава-машини.

Витрачати 10 гривень за кожен стаканчик кави з власної кишені більше не доведеться депутатам Каховської міськради. За американо і капучино, еспресо і лате в необмеженій кількості для народних обранців платитимуть самі жителі Каховки. З цією метою на сесії Каховської міськради 7 листопада було вирішено виділити з міського бюджету 42 тис. грн. на покупку кава-машини, яка стане вже третьою за рахунком у чотириповерховій будівлі місцевого «білого дому».

Не розкидатися коштами платників податків та перенаправити їх на обслуговування ліфтів в ОСББ закликала колег депутатка міськради від «Європейської солідарності» Ірина Гончарова. Проти цього виступив депутат від «Опоблоку», голова одного з ОСББ міста Олександр Особа. За його словами, місто не повинно допомагати об’єднанням співвласників з ліфтами. Зрештою, більшість депутатів не підтримали пропозицію Ірини Гончарової. За забезпечення міськради третьою кава-машиною проголосували міський голова Андрій Дяченко та представники мало не всіх партій, представлених в міськраді.

За перенаправлення 42 тис. грн. з придбання кава-машини на допомогу ОСББ проголосувало небагато депутатів

Донедавна подібне було складно собі уявити. Адже лише минулої зими депутати зривали прийняття міського бюджету, протестуючи проти планів виконкому щодо покупки питної води з одноразовими стаканчиками для кулерів. «На перший погляд, це – дрібниці, але з таких дрібниць набігло 12 млн. грн., які виконком пропонує бездумно витрачати з місцевого бюджету», – обурювався тоді депутат міськради від «Самопомочі» Сергій Яременко.

Як з’ясувалось, ідея придбання кава-машини для депутатів належить щойно призначеному секретарю міськради, голові депутатської фракції «Опозиційна платформа – За життя» Володимиру Мироненку. Це була його перша ініціатива на новій посаді.

Ми попросили його пояснити, навіщо він запропонував купити ще одну кава-машину? Тим більше, що поверхом вище від сесійної зали, у приймальній міського голови, вже є одна кава-машина з холодильником для зберігання молока, а двома поверхами нижче працює кав’ярня, де можна придбати непогану каву лише за 10 гривень.

По-перше, тепер депутатам не доведеться підніматися до міського голови. Вони зможуть попити каву тут, у сесійній залі. Це зручно. А по-друге, кава-машина коштує не таких уже й великих коштів, – пояснив Володимир Мироненко. – Я вважаю, кава-машина повинна у нас бути. Бо депутати приходять сюди працювати, вони витрачають свій особистий час на благо міста. Тому ми повинні дати їм можливість скористатись цією мізерною долею сервісу. Це як надання папірця для відвідувачів виконкому.

Так, 42 тис. грн., може, й не великі гроші. Але вони точно не були б зайвими, приміром, для онкохворих, які потребують матеріальної допомоги, – заперечив депутат міськради від «Союзу лівих сил» Андрій Мовчан.

Проте приймати до уваги більш нагальні проблеми громади ніхто не став. Залишилось почекати, чим ще вирішать побалувати собі народні обранці. Адже задовольняти власні бажання у них поки виходить краще, ніж очікування своїх же виборців.

1 коментар

  1. […] Проте приймати до уваги більш нагальні проблеми громади ніхто не став. Залишилось почекати, чим ще вирішать побалувати собі народні обранці. Адже задовольняти власні бажання у них поки виходить краще, ніж очікування своїх же виборців, пише Європростір. […]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я