Ліквідатор комунального підприємства «Наш дім» подав чергову заяву про покладання субсидіарної відповідальності на Каховську міськраду та її виконавчий комітет.

Стягнення 2 241 077 гривень вимагає з Каховської міської ради та її виконкому ліквідатор підприємства-банкрута «Наш дім» Олександр Сашин. Відповідну заяву прийнято до розгляду Господарським судом Херсонської області. Судове засідання призначено на 22 жовтня.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Херсонської області у справі № 923/1297/14 від 23 вересня.

Таким чином ліквідатор КП «Наш дім» вимагає від суду покладання субсидіарної відповідальності на засновника боржника та його орган управління майном, якими є міськрада та її виконком відповідно. Причиною цього називається підтверджене раніше судом незаконне доведення до банкрутства активно діючого підприємства

Нагадаємо, що в квітні 2018 року Каховська міська рада була змушена заплатити за заявою Олександра Сашина 2 565 652 грн. на ліквідацію боргів КП «Наш дім» перед кредиторами. Причому, ці гроші виплачували за рахунок дитсадків, шкіл і інвалідів. Таким чином, загальний розмір збитків громади міста від незаконних дій міськради та її виконавчого комітету становитиме майже 5 мільйонів гривень.

Вся ця сумнівна комунальна реформа почалась у Каховці в 2011 році. Вона полягала в ліквідації КП «Наш дім» і КП «Житловик-Свєтлово» та створенні КП «Каховська керуюча компанія». Головним ініціатором цієї реформи, що спричинила величезні збитки для міста був екс-депутат міськради від «Партії регіонів», нині депутат Херсонської облради від «Опоблоку» Павло Філіпчук. Проте сам він називав серед ініціаторів «великої комунальної реформи» не лише себе, а й нинішнього заступника міського голови Каховки Івана Орєхова.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я