1 жовтня президент України Володимир Зеленський звільнив Олександра Воробйова з посади голови Генічеської РДА у зв’язку із закінченням строку повноважень попереднього президента та призначив на цю посаду киянина Андрія Онищенка.

Останнього було схвалено на це призначення Кабінетом Міністрів ще 11 вересня. Раніше Андрій Онищенко працював у Товаристві Червоного Хреста України координатором програми з навчання правилам поводження з мінами та вибухонебезпечними залишками війни та в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві.

Повідомлення про призначення нікому не відомого киянина на посаду голови РДА викликала чималу критику в Генічеському районі. Тим більше, що голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв анонсував подібні призначення за результатами впровадження пілотного проекту LIFT. Натомість LIFT виявився більш засекреченим і не прозорим на відміну від процедури конкурсного відбору голів РДА, впровадженого в попередні роки.

Його попередник Олександр Воробйов запам’ятався своєю ексцентричною поведінкою і неординарними висловами. Зіркою інтернету він став майже одразу після свого призначення головою РДА на початку 2015 року.

Ще на представленні Воробйова тодішній голова Херсонської ОДА Андрій Путілов заявляв так: “Цей чоловік — колишній військовий, справжній патріот… Він повністю зацікавлений в територіальній цілосності України, працювати з ним буде легко”. Демонструвати свій патріотизм екстравагантний голова РДА справді не втомлюється. “Что касается предателей… Чтоб вы сдохли! Горите вы все в аду!… Войска [России] и Путин гордятся своим вооружением и большой численностью армии. Я на это скажу в ответ: Вовочка, мы тебя зубами грызть будем!» – розмахуючи кулаком в бік Криму вигукував, переходячи на фальцет, Воробйов на знаменитому виступі з кузова вантажівки наприкінці лютого 2017 року.

Також Олександр Воробйов очолював рейтинг найбагатших голів районних державних адміністрації Херсонщини.

Ми вирішили нагадати крилаті вивловлювання Олександра Воробйова, з якими він назавжди увійшов до історії.

«Я прибыл в район, чтобы договориться с потусторонними силами».

«Что касается предателей… Чтоб вы сдохли! Горите вы все в аду!»

«Вовочка, мы тебя зубами грызть будем!»

«Мы – нормальные люди, мы не едим друг друга и не пьем детскую кровь».

«Великий проект тролейбусного маршруту Генічеськ – Стрілкове – Керч дозволе відчути, що ми єдина держава, що ми разом з тими, хто там сьогодні потерпає від ганебного насильства!»

«1 марта в центре Стрелкового, в 3 часа дня останавливается машина, из нее выходят вооруженные люди и стреляют в лань.

Прилюдно, при всех. Сегодня лань, завтра в человека. Вот чем нам с вами нужно заниматься, друзья мои. И я готов вам протянуть руку, руку взаимодействия, взаимопомощи».

«Те, кто ухиляется от призыва, те трусы. Женщины должны таких растоптать».

«Я вам предложил новые, инновационные перемены. Вот так вот, вышел: ноги в руки и пошел по кущам».

“Ветеранов надо вывести в парки. Мы вынесем лавочки и стулья просто для того, чтобы прижаться к этим людям”.

“Очень жаль, что форма только у начальника полиции такая, что хочется постоять рядом, потрогать. Это надежда”.

“Восьмого мая будем делать флешмоб. Будем делать из людей буквы и надписи. Чем больше людей привлечем, тем дольше нас будут помнить”.

“Давайте подивимося, які потужні горки!!! Я вражений! Як голова адміністрації я просто вражений! Це для нас робочі місця! Ми тут будемо постійно чути дитячий сміх, бачити радість на обличчях батьків!

Моя душа радіє на всі сто!”

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я