Його будівлю і приміщення колишній орендар залишив у незадовільному стані.

Місцями зруйновані сходи, відсутня котельня, занедбані і засипані побутовими відходами та сміттям приміщення, прогнивша дерев’яна підлога кінозали, у незадовільному стані кіноекран, пошкоджені дерев’яні двері”. Це — лише мала частка описаного в акті приймання-передачі стану майнового комплексу бериславського кінотеатру “Іскра”, що є об’єктом спільної власності територіальних громад Бериславського району. Такими побачили ці приміщення члени комісії з приймання-передачі 20 травня.

Цей акт 11 липня на своїй сесії затвердила Бериславська райрада. За словами начальника юридичного відділу виконавчого апарату райради Олександра Чечіна, комісію з приймання-передачі кінотеатру “Іскра” було створено на вимогу державного виконавця Бериславського районного відділу державної виконавчої служби Головного теріторіального управління юстиції у Херсонській області, рішення райради №446 від 27 травня 2015 року і розпорядження голови Бериславської райради. З метою збереження об’єкту і забезпечення його охорони “Іскру” планується передати відділу культури Бериславської райдержадміністрації.

Рішення про повернення Бериславській райраді приміщень кінотеатру “Іскра” був винесений Господарським судом Херсонської області ще 18 листопада 2014 року і 2 грудня того ж року набрав законної сили. Тоді суд задовольнив позов районної ради до сільськогосподарської агрофірми “Прогрес”, якій кінотеатр “Іскра” передали в оренду ще у 1995 році.

Бериславська райрада звинуватила агрофірму “Прогрес” у незаконному володінні цим об’єктом, оскільки вказаний договір оренди давно припинив свою дію. Натомість колишній орендар встиг повторно заволодіти спірним майном, з якого був виселений за рішенням Господарського суду Херсонської області від 5 квітня 2011 року.

Агрофірма “Прогрес” заявила зустрічний позов про визнання за нею права власності на частину приміщень кінотеатру “Іскра”, мотивуючи це здійсненням за рахунок підприємства поліпшення орендованого майна. Проте суд відмовив у задоволенні зустрічного позову, мотивуючи це тим, що проведені ремонти і інші поліпшення в приміщеннях не можуть бути підставою набуття на них права власності.

Директором сільськогосподарської агрофірми “Прогрес” є депутат Бериславської райради від партії “Європейська солідарність” Олексій Іванов.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я