На десятому, ювілейному Одеському міжнародному кінофестивалі 13 липня представили трейлер фільму за п’єсою ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова “Номери”.

Повнометражна художня стрічка «Номери» нині знаходиться на фінальній стадії виробництва. Проект отримав фінансування від Міністерства культури України. Українська держава виділила на фільм 10 мільйонів гривень, а сам проект оцінили в 15 мільйонів гривень.

За словами авторів фільму картина створювалася під безпосереднім творчим керівництвом Олега Сенцова за допомогою листування. Автори визначили жанр фільму як гротескно-сатиричну антиутопію. Він оповідає про існування десяти звичайних людей, так званих «номерів» у замкнутому середовищі. День за днем вони дотримуються усталених правил їхнього світу і підпорядковують своє існування верховному Богу – Нулю, поки одного разу один з номерів не вирішує зруйнувати незмінну систему.

– Для нас постать Олега дуже важлива, тому що він свій найяскравіший старт зробив на Одеському фестивалі з фільмом «Гамер». Кілька років поспіль ми робимо різні заходи, які допомагають тому, щоб ім’я Олега Сенцова постійно звучало, щоб було привернуто увагу до того, що його незаконно утримують за ґратами в РФ. Ми будемо це робити, поки це необхідно, – заявила генеральна продюсерка кінофестивалю Юлія Синькевич.

За словами Ахтема Сеітаблаєва під час листування з Сенцовим про фільм не всі листи приходили до адресата вчасно. Це при тому, що в листах не могло бути й мови про політику.

 

Олегу Сенцову в суботу, 13 липня, виповнилося 43 роки. Це вже шостий день народження, який він зустрічає в ув’язненні. Зараз Сенцов перебуває в колонії Лабитнангі, на півночі Росії.

Одеський міжнародний кінофестиваль традиційно влаштовує акції на підтримку Олега Сенцова.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я