На спілкування з опоблоківцем Олександром Вілкулом допускали лише лояльних до нього людей.

Звезеними на зустріч глядачами з інших районів області і величезною кількістю правоохоронців відзначився візит до Каховки кандидата в президенти України від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула 13 лютого. Проте до основного місця її проведення — великої актової зали міського палацу культури “Меліоратор” – запрошували далеко не всіх бажаючих. Люди з оточення Вілкула відмовлялись пропускати до зали каховчан, серед яких були учасники Операції об’єднаних сил (ООС).

Жителі міста назвали цю зустріч “фейковою”:

– Фейковий кандидат провів фейкову зустріч з “електоратом”, який завіз сам собі п’ятьма автобусами, – вважає відомий у Каховці волонтер Андрій Калов.

– Для “картинки” вони завезли “каховчан” зі Скадовська, Берислава та інших міст і районів. А самих каховчан допускати на зустріч відмовились, – розповів один із свідків події, голова громадської організації учасників ООС “Скіф” Андрій Кудрич.

Самі ж організатори зустрічі спочатку заявили про те, що на ній були саме жителі Каховки. “Они встретили Вилкула бурными аплодисментами, активно задавали вопросы, – повідомили вони на офіційній сторінці Вілкула в Фейсбуці.

Мабуть, боячись “незручних” питань, організатори зустрічі вирішили максимально захистити кандидата в президенти України від небажаних глядачів. Судячи з оприлюднених ними фотографій, це їм вдалось. Вочевидь, саме для цього і знадобилось підвозити учасників з інших районів — мабуть, у самій Каховці не знайшлось чотириста прихильників Вілкула, аби заповнити велику залу палацу культури.

– У цій ситуації привернуло увагу кілька моментів. Перша — велика кількість правоохоронців. Здається, під час візиту Петра Порошенка до Херсону восени минулого року їх було набагато менше, ніж у Каховці на зустрічі з Вілкулом. І друга — багато каховчан хотіли почути від кандидата в президенти відповідь на просте питання: як саме він збирається закінчити війну і повернути Україні Крим і інші окуповані території в разі своєї перемоги на виборах? Однак можливість задати це питання їм не дали. Їх попросту не пропустили до зали, – прокоментував перший заступник міського голови Каховки Олег Кожем’якін.

Чимало каховчан були обурені й самим фактом надання приміщення для зустрічі з відомим своїми відвертими антиукраїнськими висловами кандидатом у президенти. Однак представники місцевої влади пояснили, що зобов’язані надавати приміщення всім кандидатам, які звертатимуться з таким проханням.

Пізніше на сторінці Вілкула в Фейсбуці з’явилась інформація, що на зустріч у Каховці справді підвозили жителів Скадовського, Олешківського, Бериславського і Великолепетиського районів. Цього ж дня зустрічі з ним пройшли також у Великій Лепетисі і Новотроїцькому.

Світлини зі сторінки у Фейсбуці Оксани Живага.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я