Зарплата народного обранця у 2018 році за кожен робочий день становила в середньому 2 135 гривень.

578 798 гривень — таку зарплату з усіма додатковими нарахуваннями отримав у 2018 році з кишень платників податків депутат від “Опоблоку” і голова бюджетної комісії Херсонської обласної ради Павло Філіпчук. Така інформація міститься у відповіді на інформаційний запит за підписом першого заступника голови облради Василя Зеленчука.

Стрімко зростати доходи цього скандально відомого борця з “захмарними зарплатами чиновників” почали з червня 2018 року. Приміром, у жовтні він отримав 116 026 грн., з яких майже 100 тис. грн. становили премія і “допомога на оздоровлення та вирішення матеріально-побутових питань”. У грудні його загальна зарплата з не менш щедрою премією склала 68 622 грн.

З приводу зарплат співробітників органів місцевого самоврядування Павло Філіпчук має свою думку. “Каждая бюджетная гривна должна тратиться эффективно… Как оказалось, некоторые чиновники так сильно затянули пояса, что вылез второй подбородок. Поэтому было решено – уменьшить премии исполкома до 20%, вместо 60%, установив приемлемое соотношение между средней зарплатой руководителей и работников этого учреждения”, – саме так він висловився місяць тому з приводу проекту бюджету Каховки на 2019 рік в частині оплати праці співробітників виконавчих органів тамтешньої міськради (цитуємо мовою оригіналу).

Водночас сам Філіпчук не гидує отримувати щомісячну премію майже в 15 разів більше, ніж він з “барської” руки “призначив” для своїх колег із Каховки: вона у нього в 2018 році становила в середньому 293% від окладу або 27 249 грн. на місяць! І це на додачу до непоганої щомісячної надбавки “за високі досягнення в праці”.

Більше того: зарплата Павла Філіпчука, який є цілком рядовим чиновником облради у 2018 році значно перевищувала зарплату президента і прем’єр-міністра України! За інформацією, наданою Адміністрацією президента України херсонському журналісту Тарасу Бузаку, Петро Порошенко отримав за весь минулий рік зарплату у 336 000 грн., яка вся до копійки була перерахована на благодійні цілі.

А за інформацією секретаріату Кабінету міністрів, прем’єр Володимир Гройсман отримав за весь 2018 рік 356 961 гривню 31 копійку. Причому, жодні премії йому не виплачувались і не нараховувались.

У 2017 році зарплата у Павла Філіпчука була майже в 2,5 разів менша, ніж у 2018. Згідно його декларації про доходи, тоді вона становила 232 000 грн. Причому, як ми повідомляли раніше, у своїй декларації за 2017 рік Філіпчук вказав недостовірну інформацію. Зокрема, він не вказав жодної житлової нерухомості, що є обов’язковою вимогою до декларантів. Важко повірити, що особа з надвисокою за мірками середньостатистичного жителя Херсонської області зарплатою є безхатченком і ночує під стінами облради.

Крім того Філіпчук приховував у деклараціях інформацію про наявність у нього заборгованості перед банком у сумі 128 017,29 грн. за придбаний ним у кредит автомобіль SKODA FABIA. Через наявний борг на все його нерухоме майно навіть накладався арешт.

Втім, чи варто говорити, скільки на отримані головою бюджетної комісії облради зарплати і премії можна було зробити корисних справ? «Например, капитальный ремонт нескольких школ и детских садов, или, к примеру, ремонт городской набережной и центральной площади…», саме так обурювався Павло Філіпчук у своїй статтіЗарплаты и премии чиновников Каховского исполкома поражают”.

Однак такі як він не звикли обділяти “себе любих”. Навіть якщо через це недоотримають зовсім не зайві кошти на ремонти своїх дитсадків або розвиток інфраструктури якісь села з херсонської глибинки чи хоча б рідна йому Каховка. Де про такі зарплати як у “дорогого Павла Ігорєвіча” багато хто може лише мріяти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я