На її місці може опинитися кожен.

“Виглядаю погано, але краще ніж справедливість і правосуддя в Україні”, – наголошувала у своєму останньому прижиттєвому відеозверненні активістка, радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк.

4 листопада Катерина померла в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2. 31 липня у Херсоні біля під’їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона концентровану сірчану кислоту. Жінка отримала близько 30% опіків шкіри. Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у нападі на Гандзюк. Четверо з них зізналися у скоєнні злочину.

Правоохоронці оглянули тіло Катерини Гандзюк і зробили висновки експертизи, за результатами якої слідчі змінили кваліфікацію нападу з «Замаху на вчинення злочину» та «Умисного вбивства» на закінчене умисне вбивство, скоєне групою осіб з корисливих мотивів з особливою жорстокістю і на замовлення (додали ще три частини статті 115 Кримінального кодексу).

Смерть Катерини Гандзюк мало кого в Україні залишила байдужим. Друзі і однодумці померлої 4 листопада провели акції її пам’яті в різних містах України. В Києва на неї вийшло, під будівлю Міністерства внутрішніх справ, понад 500 чоловік.

Гандзюк жорстко критикувала обласне управління Нацполіції Херсонської області та інші органи влади. Восени 2017-го вона у своєму дописі звинуватила начальника Управління захисту економіки Нацполіції в області Артема Антощука у вимаганні від міської влади хабара — 3% від сум усіх підрядів і тендерів. Відтак Антощук написав заяву «заднім числом», що йому нібито пропонували хабар. А згодом правоохоронці прийшли з обшуками на роботу до самої Гандзюк.

Напад на Гандзюк сколихнув українське суспільство. Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International закликало правоохоронців до результативного розслідування атаки на Катерину Гандзюк.

ГО “Європростір” приєднується до вимог учасників акцій пам’яті Катерини Гандзюк і вимагає від представників влади надати об’єктивні дані щодо розслідування її вбивства Катерини та назвати замовників цього нападу. Питання “Хто замовив Катерину Гандзюк?” залишається відкритим.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я