За минулий рік найзаможніший депутат Нової Каховки збільшив свої статки майже на 4 мільйони гривень.

Вони не звикли говорити виборцям усієї правди про себе. Часом намагаються приховати інформацію про свої статки або прибрехати про те чи інше майно. Іноді роблять вигляд ніби вони як народні обранці нікому нічого взагалі не зобов’язані. А деколи веселять відвертими нісенітницями у своїх деклараціях. Усе це має безпосереднє відношення до депутатів Новокаховської міської ради.

Перше, що кидається в очі при порівнянні декларацій депутатського корпусу Нової Каховки і сусідньої Каховки: в першому місті значно більше заможних людей зі статками вищими за середні. Якщо у Каховській міськраді ми нарахували лише 4 депутатів, які мають доходи і грошові активи на загальну суму більше 500 000 гривень, то у Новокаховській міськраді таких 17.

Аналіз декларацій народних обранців, на наш погляд, може багато що доповнити до результатів нещодавно проведеного дослідження про конфлікти в громадах у рамках проекту “Впровадження механізмів демократії участі — шлях до вирішення проблем та подолання конфліктів”. Каховку у цьому дослідженні охарактеризували як місто з затяжним політичним конфліктом, що включає місцеві еліти та долучає регіональні. А Нову Каховку представлено як “місто де і “провладні” групи, і опозиція вбачають ключовим арбітром міського голову Володимира Коваленка, який зміг вибудувати владну вертикаль; …відповідно у місті… сформований переважно авторитарний стиль, що на даний момент… виступає фактором консервування громади”.

Навряд чи є випадковим те, що конфліктуючі між собою місцеві еліти в Каховці уособлюють два найбагатших депутати міськради, які є власниками і співвласниками низки підприємств як у рідному місті так і за його межами. Натомість у Новокаховській міськраді можна зустріти багатьох успішних фізичних осіб-підприємців і засновників приватних підприємств, більшість з яких не лише чудово знаходять спільну мову як з іншими гілками влади, так і між собою, а й напевно отримують від цього фінансовий зиск і, безумовно, політичні дивіденди.

Аналіз декларацій депутатів Новокаховської міськради ми поділили на дві частини: на тих, хто надав не повну або недостовірну інформацію про своє майно або доходи та на ТОП-20 багатіїв (як справді заможних, так і просто небідних депутатів). При підготовці рейтингу були використано інформацію з відкритих джерел: Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного державного реєстру МВС, YouControl та Єдиного державного реєстру юридичних осіб. На момент підготовки матеріалу (23 березня) далеко не всі депутати оприлюднили свої доходи за 2017 рік. Тому при складанні ТОП-20 бралися дані за 2016 рік і за наявності інформації за минулий рік порівнювалися між собою.

Що приховують депутати?

Депутатка від “Партії місцевого самоврядування” Тетяна Мосьпан

джерело: http://nk-online.tv/komu-mer-novoyi-kahovki-zaboronyaye-dihati-a-komu-daruye-kviti/

Декларація завідувачки дошкільним навчальним закладом ясла-садка “Барвінок” села Обривка феєрична кількома деталями.

По-перше, Тетяна Мосьпан називає себе в ній “народним депутатом України”, не згадуючи про мандат депутата в Новокаховській міськраді.

По-друге, попри вказане місце реєстрації в селі Маслівка і місце фактичного проживання в селі Обривка депутатка зазначає, що не має взагалі жодного даху над головою і ночує, мабуть, десь просто на вулиці.

І по-третє, у 2016 році її родині вдалося стати власником автомобіля RENAULT KANGOO 2002 р. в. вартістю 100 000 гривень. Водночас, згідно декларації Тетяни Мосьпан ані вона, ані її чоловік у 2016 році не мали жодних доходів і заощаджень

https://declarations.com.ua/declaration/nacp_1519cd5b-2b30-4b45-a031-dbab3439741e

Цікаво, як їм це вдалося?

Депутатка від партії “УОП — УКРОП” Валентина Дунда

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010541685780

Депутатка від партії “БПП “Солідарність” Лілія Микитенко

Обраних на останніх виборах директорку Дніпрянської школи Лілію Микитенко і викладачку Новокаховського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету Валентину Дунду об’єднує те, що вони взагалі не обтяжували себе поданням декларацій. Принаймні, жодних їх документів в Єдиному державному реєстрі декларацій знайти не вдалося. Можливо, їм є що приховувати від своїх виборців? 

Депутатка від партії “Опозиційний блок” Лариса Скребовська

http://nk-online.tv/deputatska-inspektsiya-vikoristannya-byudzhetnih-koshtiv-na-tavriyskomu-vodokanali/

Керівниця абонентського відділу КП “Таврійський водоканал” Лариса Скребовська в своїй декларації забула вказати, що є депутаткою Новокаховської міськради.

Не вказала вона й житло, в якому мешкає. Наявні в її декларації об’єкти нерухомості — дві земельні ділянки в Строганівці Чаплинського району площею 115 500 і 20 000 кв. метрів, що належить її матері. Хоча там же вона вказує, що зареєстрована і проживає десь на території м. Таврійськ Новокаховської міськради. 

За 2016 рік, згідно її декларації, ані сама Лариса Скребовська, ані її мати не отримували ніяких зарплат, пенсій, подарунків або субсидій

Депутат від партії “Совість України” Костянтин Черепанов

https://www.facebook.com/Cherepanov.Konstantyn

В декларації Костянтина Черепанова не вказане житло, в якому він мешкає, що є порушенням. Тим більше, що місцем своєї реєстрації він вказує м. Херсон, а місцем фактичного проживання — смт. Дніпряни. Явно ж десь у нього є дах над головою.

Депутат від партії “Наш Край” Руслан Дурасов

https://tavriya.ks.ua/index.php?newsid=1996

Декларація Руслана Дурасова не містить жодних відомостей про житлову нерухомість, в якій він мешкає — це є порушенням. Хоча там же вказане місце його реєстрації – Ділове Рахівського району Закарпатської області, а місце фактичного проживання – Нова Каховка..

Прикметно, що іншу нерухомість він вказати не забув: шість земельних ділянок у Новій Каховці, Таврійську і Каховці, магазин-склад у Каховці і два об’єкти незавершеного у 2016 році будівництва магазинів-складів у Новій Каховці і Таврійську мережі “7 элемент”, власником яких є Руслан Дурасов.

Депутат від партії “УОП — УКРОП” Андрій Рашевський

https://www.facebook.com/andrey.rashevskiy.3

У Андрія Рашевського та сама біда — в його декларації не вказано жодного місця, в якому він міг мешкати. Крім, хіба що в не прийнятому в експлуатацію у 2016 році недобудованому житловому будинку в Дніпрянах.

Депутатка від партії “БПП “Солідарність” Олена Іщенко

Відсутнє будь-яке посилання на житло і у Олени Іщенко, як в її декларації за 2016-й, так і за 2017 рік. Також у них вона не зазначила, що є депутаткою Новокаховської міськради.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002962719118

ТОП-20 депутатів-багатіїв

1 місце — депутат від БПП “Солідарність” Сергій Хоменко

http://nk-online.tv/sergey-homenko-govoryu-izbiratelyam-vyihodite-iz-zonyi-komforta/

Доходи і грошові активи у 2016 році — 41 607 050 гривень

у 2017 році — 45 340 700 гривень

Торік власник відомої в Новій Каховці мережі магазинів взуття і одягу, фізична-особа підприємець Сергій Хоменко став заможнішим майже на 4 мільйони гривень у порівнянні з 2016 роком.

джерело: YouControl

Перш за все, суттєво зросли доходи його і дружини — теж ФОП, яка також займається роздрібною торгівлею одягом і взуттям — майже на 1 мільйон гривень за рік.

за даними https://usr.minjust.gov.ua

Частково заробити їм вдалося на зміні курсу валют. Якщо задекларовані у родини депутата $345 000 готівкових коштів станом на 31 грудня 2016 року в гривневому еквіваленті коштували 9 384 000 грн., то роком пізніше вже 9 680 700. Задекларував Сергій Хоменко і грошові активи, вкладені в товар.

У 2017 році дружина депутата стала власницею автомобіля MERCEDES-BENZ ML 250 CDI 2013 р. в. вартістю 600 768 грн. Сам Сергій Хоменко вказав три свої автомобіля KIA MOHAVE KN813D 2011 р. в., HYUNDAI SANTA FE 2008 р. в. і MERSEDES-BENZ SP 319 CDI 2011 р. в. 

Своїми нематеріальними активами Сергій Хоменко зазначив торгову марку. За базою даних про свідоцтва України на знаки для товарів і послуг, мова йдеться про бренд “Modne misto”, що відомий новокаховчанам по магазинам одягу і взуття.

2 місце — депутатка від ПП “Наш край” Людмила Васильєва

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001417987122

Доходи і грошові активи у 2016 році — 27 810 239 гривень

у 2017 році — 32 111 345 грн.

У минулому році депутатка міськради Людмила Васильєва деякий час очолювала благодійний фонд народного депутата Івана Вінника і стала співвласницею та керівником київського ТОВ “Рубін-2017”, яке займається:

 

дані YouControl

Також вона є керівником ТОВ “Каховка експорт”, власником якого є її чоловік Дмитро Васильєв:

Назва юридичної особи

“КАХОВКА ЕКСПОРТ”

Ідентифікаційний код юридичної особи

40761648

Центральний чи місцевий орган виконавчої влади, до сфери управління якого належить державне підприємство або частка держави у статутному капіталі юридичної особи, якщо ця частка становить не менше 25 відсотків

Місцезнаходження юридичної особи

74900, Херсонська обл., місто Нова Каховка, ВУЛИЦЯ ЕНТУЗІАСТІВ, будинок 1

Перелік засновників (учасників) юридичної особи, у тому числі прізвище, ім’я, по батькові, якщо засновник – фізична особа; найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код юридичної особи, якщо засновник – юридична особа

ВАСИЛЬЄВ ДМИТРО В’ЯЧЕСЛАВОВИЧ 100,0000%
Адреса засновника: 74900, Херсонська обл., місто Нова Каховка, ПРОСПЕКТ ДНІПРОВСЬКИЙ, будинок 19, квартира 9
Розмір внеску до статутного фонду: 10 000,00 грн 

Дані про розмір статутного капіталу (статутного або складеного капіталу) та про дату закінчення його формування

Розмір: 10 000,00 грн

Види діяльності

46.13 Діяльність посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами 
46.17 Діяльність посередників у торгівлі продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами 
46.18 Діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами 
46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту 
46.22 Оптова торгівля квітами та рослинами 
46.31 Оптова торгівля фруктами й овочами (основний)
46.32 Оптова торгівля м’ясом і м’ясними продуктами 
46.33 Оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами 
46.34 Оптова торгівля напоями 
46.35 Оптова торгівля тютюновими виробами 
46.36 Оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами 
46.37 Оптова торгівля кавою, чаєм, какао та прянощами 
46.38 Оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками 
46.39 Неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами 
46.51 Оптова торгівля комп’ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням 
46.52 Оптова торгівля електронним і телекомунікаційним устаткованням, деталями до нього 
46.73 Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням 
46.74 Оптова торгівля залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткованням і приладдям до нього 
46.90 Неспеціалізована оптова торгівля 
49.41 Вантажний автомобільний транспорт 
49.42 Надання послуг перевезення речей (переїзду) 
52.10 Складське господарство 
52.21 Допоміжне обслуговування наземного транспорту 
68.10 Купівля та продаж власного нерухомого майна 
68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна 
68.31 Агентства нерухомості 
68.32 Управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту 
69.10 Діяльність у сфері права 
69.20 Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування 

 

Прізвище, ім’я, по батькові, дата обрання (призначення) осіб, які обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, уповноважених представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи

ВАСИЛЬЄВА ЛЮДМИЛА МИКОЛАЇВНА – керівник з 19.08.2016 

 

Дмитро Васильєв є також власником ТОВ “Узбекплодовочторг”, щодо якого, за даними YouControl з травня 2016 року до лютого 2018-го було винесено 53 судові ухвали в якості відповідача у цивільній формі судочинства.

Доходи родини Васильєвих за рік зросли більше ніж в дев’ять разів: у 2016-му вони склали 160 253 грн., а в 2017-му — 1 466 941 грн.

Збільшити статки їм також вдалося завдяки падінню курсу гривні. Людмила і Дмитро Васильєви мають грошові активі готівкою — $603 400 і 385 000  євро (дані за 2017 рік). Тож лише на курсовій різниці їм вдалося заробити за рік біля 3 мільйонів гривень.

Декларація Людмили Васильєвої містить 3 нежитлових приміщення, 3 квартири і 13 земельних ділянок у селі Хрещатик Черкаської області, якими володіє вона і члени її родини.

Також депутатка міськради є власницею двох автомобілів:

витяг з Єдиного державного реєстру МВС України

3 місце — депутат від партії “Наш Край” Руслан Дурасов

https://tavriya.ks.ua/index.php?newsid=1996

Доходи і грошові активи у 2016 році — 21 799 251 гривня

Власник мережі будмаркетів “7 элементзадекларував $110 000 і 600 000 грн. готівкою, дохід у 1 007 251 гривну, а також товару на 17 200 000 грн.

4 місце — депутат від партії “БПП “Солідарність” Олександр Афанасьєв

Олександр Афанасьєв у центрі, джерело: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=568234556669391&set=t.100006868414033&type=3&theater

Доходи і грошові активи у 2016 році — 10 941 410 гривень

у 2017 році — 13 964 590 гривень

Родина депутата Олександра Афанасьєва за минулий рік став багатшою майже на 3 мільйони гривень. Більше ніж на 1 мільйон гривень виросли й основні доходи депутата-підприємця і членів його родини — з 1 000 470 до 2 420 370 гривень. Заробити їм вдалося також на падінні курсу гривні. Проте значна частка грошових активів складають обігові кошти у підприємницькій діяльності — 7 157 000 гривень у минулому році.

Олександр Афанасьєв задекларував квартиру, земельну ділянку, два гаражі і об’єкт нежитлового будівництва магазину з житловою квартирою у Новій Каховці. А також вказав, що є власником двох автомобілів: Mitsubishi Pagero 2008 р. в і Citroen Jumpi 2007 р. в. 

5 місце — депутатка від ПП “Совість України” Параскева Джуманіязова

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005629665626

Доходи і грошові активи у 2016 році — 10 195 000 гривень

у 2017 році — 10 301 000 гривень

У своїй декларації Параскева Джуманіязова не зазначила, що є депутаткою міськради. Також її декларація за 2017 рік на відміну від попередньої містить дохід чоловіка — підприємця Мурада Джуманіязова. На питання автора цих рядків щодо цього депутатка відповіла просто: “Я дійсно у 2016 році не вказувала доходи чоловіка, а тепер вирішила вказати”.

Дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців

Більшу частину вказаних у декларації коштів (10 000 000 гривень) складає вартість товару в магазині господарських товарів, яким володіють Параскева Джуманіязова з чоловіком.

6 місце — депутат від “Партії місцевого самоврядування” Юрій Власов

http://nk-online.tv/yuriy-vlasov-ya-ne-podvedu/

Доходи і грошові активи у 2016 році — 9 827 217 гривень

у 2017 році — 12 911 985 гривень

Підприємець, власник мережі будмаркетів “Властелин” Юрій Власов за минулий рік, згідно даних його декларацій, розбагатів більше ніж на 3 мільйони гривень. Причому, на відміну від більшості фігурантів рейтингу переважну частину його статків складають саме доходи його родини — 10 861 985 гривень у 2017 році, а решту — готівкові кошти.

Юрій Власов є власником двох товарних знаків – “Властелин” і “Полідекор”, а дружина є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ “Фірма “Шаг”.

Депутат задекларував 3 легкові автомобілі, власниками яких є він сам, його дружина і син, вантажопасажирський автомобіль, 10 вантажних авто і причіп. За даними Єдиного державного реєстру МВС України, Юрій Власов володіє наступними транспортними засобами:


7 місце — депутат від партії “БПП “Солідарність” Віталій Перетятько

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009679203839

Доходи і грошові активи у 2016 році — 5 612 730 гривень

у 2017 році — 5 702 710 гривень

Віталій Перетятько відомий у Новій Каховці своїм бізнесом, пов’язаним з автобусними пасажироперевезеннями і торік був героєм чи не найчисельнішої кількості публікацій і згадок в різних медіа. Не в останню чергу — через уникнення відповідальності за порушення вимог фінансового контролю. Це стосувалося не вчасно задекларованого ним придбання 10 лютого 2017 року однокімнатної квартири загальною площею 60,3 кв. м. у Новій Каховці вартістю 177 755 грн.

Через невчасне подання даних про вказаний правочин, на нього був складений протокол про скоєння адміністративного правопорушення.

Однак 5 лютого 2018 року Новокаховський міський суд виніс постанову про закриття цієї справи за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Згідно його декларації, у минулому році родина Віталія Перетятька володіла автомобілями Nissan Navara 2008 р. в. і MAN 25.284 MNLLC 2000 р. в. За даними ж Єдиного державного реєстру МВС України, станом на 23 березня п. р. у власності Віталія Перетятька було тільки 3 одиниці автотранспорту:

Доходи родини депутата у 2017 році трохи впали до 1 824 310 гривень у порівнянні з 2016-м – 1 885 530 грн. Решту грошових активів складають заощадження в доларах ($126 000) і обігові кошти.

8 місце — депутат від партії “Наш Край” Олександр Дурасов

Доходи і грошові активи за 2016 рік — 2 784 042 гривні

Підприємець Олекандр Дурасов вказав свій заробіток у 2016 році в сумі 823 812 гривень. Решта його грошових активів — готівкові кошти у гривні і доларах США, розміщені на банківських рахунках і вкладені в товар.

Щодо вказаної власності декларація Олександра Дурасова питань не викликає. Наприклад, вказані у ній автомобілі співпадають з даними реєстру МВС:

9 місце — депутат від ВО “Батьківщина” Олександр Феодосов

http://novakahovka.com.ua/index.php?t=6&id=837&g=1&lng=ru

Доходи і грошові активи за 2016 рік — 2 559 740 гривень

Депутат міськради Олександр Феодосов невірно вказав джерела доходів своїх і членів своєї родини. Загалом за 2016 рік вони склали 519 740 гривень. Задекларував він також $75 000 — готівкою і на банківському рахунку.

Своєю власністю депутат вказав 10 000 акцій номінальною вартістю 25 ПАТ “Дім марочних коньяків “Таврія”. Також згідно його декларації він є співзасновником ТОВ “Ділові новини”, що видавало газету “Деловые новости”. Нині це підприємство перебуває в стадії припинення.

Олександр Феодосов володіє квартирою в Києві, будинком у селі Тополівка та двома земельними ділянками.

10 місце — депутат від партії “Опозиційний блок” Сергій Євстратов

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002962719118

доходи і грошові активи у 2016 році — 1 341 684 гривні

у 2017 році — 1 153 172 гривень

Директор комунального підприємства “Новокаховський міський ринок” Сергій Євстратов один із двох фігурантів цього рейтингу хто за минулий рік не збільшив, а зменшив доходи своєї родини – 884 629 гривень у 2017 році проти 1 225 821 грн. у 2016-му.

Крім того, він неправильно вказав себе джерелом власних доходів.

https://declarations.com.ua/declaration/nacp_df2ec140-25ac-4833-9ffc-4bbb311fb011

11 місце — депутат від “Партії місцевого самоврядування” Сергій Сліпий

Сергій Сліпий ліворуч, джерело: http://nk-online.tv/delegatsiya-novokahovskih-deputativ-perebuvaye-z-vizitom-u-frantsiyi-foto-onovleno/

Доходи у 2016 році — 891 788 гривень

Фізична особа-підприємець, керівник новокаховського ТОВ “Ера” і ПАТ “Новокаховський завод силікатної цегли” Сергій Сліпий у своїй декларації не вказав, що є також депутатом міської ради і не вірно вказав одним із джерел своїх доходів самого себе.

Серед іншого він володіє акціями ПАТ “НК ЗСЦ” (3 644 985 акцій номінальною вартістю 3 644 985).

12 місце — депутат від партії “УОП -УКРОП” Вадим Лепень

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1970154553263997&set=t.100016881211427&type=3&theater

Доходи і грошові активи у 2016 році — 866 120 гривень

Лікар-уролог в медичному центрі “Богдан” Вадим Лепень не вказав у своїй декларації, що є депутатом міської ради. Невисокою, судячи з вказаних ним даних, була зарплата його і дружини — директорки медцентру “Богдан” Ірени Лепень — лише 45 157 гривень за 2016 рік на двох разом із податками — “чистими” біля 1 500 грн. на кожного з них на місяць.

Водночас дружина депутата задекларувала подарунок у негрошовій формі вартістю 74 963 грн. і грошові активи у вигляді готівкових коштів і позичених третій особі.

У сім’ї Вадима Лепень задекларовані земельна ділянка у с. Малокаховка Каховського району, 3 квартири у Новій Каховці і 4 легкові автомобілі: Ягуар X-type 2007 р. в., Шкода Октавия 2008 р. в., ВАЗ-2121 1980 р.в. і Ниссан Тиида 2007 р. в. (остання належить дружині). Це в принципі відповідає данним реєстру МВС:

13 місце — депутат від партії “Совість України” Ілля Ісаков

Ілля Ісаков, крайній праворуч, джерело: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1187857311228927&set=pcb.1618858108366098&type=3&theater

Доходи і грошові активи у 2016 році — 610 512 гривень

у 2017 році — 702 991 гривня

Ілля Ісаков працює начальником групи-заступником начальника 90-го військового представництва Міноборони України і в своїй декларації не згадує, що є також депутатом Новокаховської міської ради.

Доходи його родини за 2017 рік трохи зросли у порівнянні з попереднім і склали 254 031 грн. Решту активів становлять $16 000 готівкою і 29 000 гривень, розміщених на банківському рахунку. Ілля Ісаков володіє квартирою у Новій Каховці.

14 місце — депутат від партії “Відродження” Павло Розломій

Доходи у 2016 році — 646 313 гривень

Співвласник і кінцевий бенефіціарний власник ТОВ “Аудиторська компанія “Фінансові резерви” Павло Розломій, антигерой численних публікацій в опозиційній пресі не став зазначати в своїй декларації те, що є депутатом Новокаховської міськради.

У ній він вказав зароблені у 2016 році кошти — 646 313 гривень.

Зазначені як його власність або співвласність житловий будинок і 61 квартира в Новій Каховці. Якщо підрахувати загальну вартість цієї нерухомості то Павло Розломій, вочевидь, посів би у даному рейтингу одне з перших місць.

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на 23 березня п. р., ми нарахували у власності Павла Розломія  7 земельних ділянок, 90 квартир, нежитлових приміщень, кілька об’єктів незавершеного будівництва, в тому числі спортивно- торгового комплексу і житловий будинок садибного типу з кафе, прибудовою торгово-розважального центру по вул. Героїв України (стара назва — Карла Маркса), 1, де розташований бар “У Тетяни”.

фрагмент виписки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єкта

Переважна більшість квартир і іншої нерухомості, що є власністю Павла Розломія знаходиться по вулиці Затишній, 44-а (колишня назва – Піонерська). Тут, на місці колишньої недобудованої школи №11 зусиллями компанії “Фінансові резерви” був зведений багатоквартирний житловий будинок, у комплексі якого передбачалась, зокрема, спортивна зала з басейном. 

Вартість, приміром, 2-кімнатної квартири на четвертому поверсі в цій новобудові становить $19 300.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https://www.olx.ua/obyavlenie/novostroy-2-kom-kv-ul-pionerskaya-44a-IDn21ds.html

15 місце — депутат від “Партії місцевого самоврядування”,

секретар Новокаховської міськради Олександр Лук’яненко

Олександр Лук’яненко в центрі, джерело: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1453305908094666&set=t.100006868414033&type=3&theater

Доходи у 2016 році — 541 554 гривень

Олександра Лук’яненка часто називають соратником попереднього фігуранта рейтингу Павла Розломія. Не в останню чергу через те, що його дружина, Тетяна Лук’яненко є співзасновницею і кінцевою бенефіціарною власницею вже згадуваного ТОВ “Аудиторська компанія “Фінансові резерви”. Також вона є кінцевою бенефіціарною власницею і керівником ТОВ “Новокаховський меблевий комбінат”.

Разом із дружиною Олександр Лук’яненко володів пакетами акцій ВАТ “Новокаховській меблевий комбінат” і ВАТ “Приладобудівний завод “Сокіл”, житловим будинком і квартирою в Новій Каховці.

З рухомого майна секретар міськради вказав автомобіль Рено Меган 2005 р.в. і водний засіб Север-600 2014 р.в. У грудні 2017 року він став власником автомобіля KIA Sorento 2011 р.в. вартістю 403 100 гривень:

16 місце — депутат від партії “Опозиційний блок” Андрій Кафідов

Андрій Кафідов праворуч, джерело: https://tavriya.ks.ua/index.php?newsid=193

Доходи і грошові активи у 2016 році — 519 541 гривня

у 2017 році — 574 430 гривень

У своїй декларації Андрій Кафідов вказав, що працює лікарем Новокаховської центральної міської лікарні, проте не зазначив, що є депутатом міської ради.

Доходи його як лікаря за 2017 рік зросли. Загалом його родина у 2017 році заробила 160 545 грн. проти 127 941 грн. у 2016-му. З

Дещо збільшилися і активи депутата у вигляді розміщених на банківських рахунках кошти.

17 місце — депутат від “Партії місцевого самоврядування”

Анатолій Гуртовий

http://nk-online.tv/novokahovske-sheu-krashhe-pidpriyemstvo-ukrayini-2017/

Доходи і грошові активи у 2016 році — 514 345 гривень

Згідно цієї декларації директор комунального підприємства “Новокаховське шляхово-експлутаційне управління” сам собі виплачував заробітну плату, пенсію і проценти за вклад у банку, а його дружина теж сама собі нараховувала і сплачувала пенсію. Загалом за вказаний рік родина Гуртового мала дохід у 245 264 гривень.

Родина Гуртового згідно декларації володіє квартирою, дачним будинком, земельною ділянкою, гаражем у Новій Каховці і автомобілем SKODA SUPER B 2008 р. в.

18 місце — депутат від партії “Совість України” Костянтин Черепанов

https://www.facebook.com/Cherepanov.Konstantyn?lst=100000443906385%3A784363954%3A1522145787

Доходи у 2016 році — 299 852 гривень

32-річний депутат є власником і кінцевим бенефіціарним власником приватних підприємств “БК Гранум”, “Югагрофарм” і приватного господарського підприємства “ТКК-Інвест”. Проте більшу частку доходу родини в 2016 році заробила дружина від підприємницької діяльності — 280 873 грн.

19 місце — депутатка від партії “Совість України” Діана Іваннікова

https://www.facebook.com/IPSD.Ukraine/photos/t.100003284278903/563438053995671/?type=3&theater

Доходи і грошові активи у 2016 році — 261 085 гривень

Декларація Діани Іваннікової містить невірно вказані джерела доходів. Більшу частину наявних в її родині коштів становили розміщені на банківських рахунках гроші і готівка.

Згідно її декларації, депутатка в 2016 році була безробітною. Серед її власності зазначені земельна ділянка, дві кімнати, нежитлова будівля-кафе у Новій Каховці і дачний будинок у с. Корсунка. Чоловік депутатки володіє автомобілем Citroen Berlingo 2007 р. в.

20 місце — депутат від партії “УОП — УКРОП” Андрій Рашевський

https://tavriya.ks.ua/index.php?newsid=463

Доходи і грошові активи у 2016 році — 248 000 гривень

Про те, що не так з декларацією Андрія Рашевського можна почитати вище.

Що ж стосується доходів, то вони в його родині в 2016 році склали 112 000 гривень. Решта — $5 000 (або 136 000 гривень) вказані як кошти, позичені третім особам.

Якщо порівняти статки депутатів, які потрапили до першої трійки в рейтингу, це матиме такий вигляд:

інфографіка: declarations.com.ua

Якщо ж порівняти нерухомість Сергія Хоменка, Людмили Васильєвої і Павла Розломія, картина буде такою:

інфографіка: declarations.com.ua

P. S. Гривневий еквівалент валютних коштів розраховувався, виходячи з офіційних курсів долара США 27,20 гривень на 31 грудня 2016 року (для декларацій 2016 року) і 28,06 гривень на 31 грудня 2017 року (для декларацій 2017 року). Для євро, відповідно, — 28,43 і 33,49 гривень.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я