ГО “Європростір” візьме участь у проекті для українських центрів розслідувальної журналістики

1651

ГО “Медіа клуб громадського діалогу “Європростір” увійшла до числа 15 журналістських неурядових організацій, що стали учасниками унікального проекту Інституту розвитку регіональної преси.

Загалом на цей конкурс було подано 35 заявок як від організацій, що мають багаторічний досвід проведення розслідувань, так і від молодих, щойно сформованих команд, до яких увійшли відомі в Україні журналісти-розслідувачі.

Протягом двох наступних років групи журналістів-розслідувачів безкоштовно отримуватимуть консультативну та експертну підтримку. А найактивніші в першу чергу будуть залучатися й до інших проектів, які розпочинає ІРРП.

Сам проект спрямований на підвищення життєздатності, ефективності та досягнення стабільного розвитку організацій-учасників та впроваджується за підтримки Програми «Матра» Посольства Королівства Нідерландів.

10 липня в Києві відбулася зустріч, під час якої відбулася презентація Програми та організацій-учасників. Також були підписані меморандуми про співпрацю між ІРРП та учасниками проекту.

Нагадаємо, що головною темою розслідувань команди ГО “Європростір” є події на окупованих українських територіях – АР Крим, Донецької і Луганської областей. Саме наша команда першою оприлюднила ім’я і адресу причетного до загибелі Боїнга МН17 “Хмурого”. Цей матеріал викликав великий резонанс як в Україні, так і в Нідерландах. Наслідком цього стала поява й інших матеріалів на цю тему.

Перелік частини матеріалів нашої команди, зроблених протягом 2017 року (здебільшого доступні російською, українською, англійською, болгарською, польською, чеською, німецькою та іншими мовами):

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я