“Скільки живу у Новій Каховці, а толком і не знаю її історії”, – зізналася одна з учасниць сьогоднішньої екскурсії містом, організованою в рамках ініціативи “Затишне місто. Відкрите місто”.

Що було на цих землях тисячі років тому назад? На місці яких хуторів було збудовано Нову Каховку? Чому сто років тому назад село Основа було набагато заможнішим за Ключове? Яким чином більшовистсько-окупаційна влада у 1929 році розправилася зі швейцарськими колоністами, які вдихнули життя в цей край?

Учасники екскурсії мали можливість дізнатися багато цікавого про історію. Також усі вони отримали пам’ятні сувеніри і напої.

Екскурсія настільки сподобалася учасникам, що організатори вирішили провести її ще кілька разів: 24 вересня, в суботу, на День міста і 13 жовтня, в четвер. Усі учасники цих екскурсій отримають на пам’ять нову, сучасну туристичну карту Нової Каховки, а найактивніші учасники – цінні подарунки. Про час проведення екскурсій і місце старту буде оголошено на сторінці в групі Нова Каховка – відкрите місто

Окрема подяка волонтерам Сергій Пантоненко і Світлана Ботченко за цікаву екскурсію і любов до свого міста!

Захід було організовано в рамках ініціативи “Затишне місто. Відкрите місто”, співфінансованої в рамках проекту «Сильні локальні спільноти ключ до успіху реформи місцевого самоврядування», що реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії спів фінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD)» за участі волонтерів Клубу громадського діалогу м. Нова Каховка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я