26 квітня в приміщенні відділу освіти Новокаховської міської ради відбувся круглий стіл на тему “Перспективи розвитку освітньої галузі в умовах децентралізації”, організований громадською організацією “Медіа клуб громадського діалогу “Європростір” в рамках проекту “Сильні місцеві громади – ключ до успіху реформи самоврядування”.

В рамках круглого столу відбулася презентація проекту “Суспільне сприяння реформі самоврядування в Україні. Українська мережа клубів громадського діалогу”, що стартує у Новій Каховці в травні п. р., дискусія щодо перспектив розвитку освітньої галузі в умовах децентралізації на прикладах міст Каховка і Нова Каховка, робота в групах і жваве обговорення найболючіших проблем освіти – зокрема, хронічна нестача фінансування, звітність у використанні благодійних батьківських внесків.

Представники ГО “Європростір” презентували результати проведеного у Каховці і Новій Каховці локального аналізу на дану тематику. А також презентували аналіз діючих сайтів загальноосвітніх закладів двох сусідніх міст (міст обласного підпорядкування). Виявилося, що нині лише сайт новокаховської школи №8 представляє максимальну інформацію щодо використання батьківських внесків. На сайтах деяких шкіл подібна інформація взагалі відсутня.

Під час заходу відчувався брак досвіду співпраці новокаховських освітніх закладів і батьківських комітетів з громадськими організаціями. У цьому контексті було дуже цікаво співставити досвід двох громад – Каховки і Нової Каховки. Учасники заходу мали можливість поставити питання і почути відповіді щодо ситуації в обох цих містах.

Детальніше про результати круглого столу – згодом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я